Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hd-problem, benpålagringar, artros hos hund

Hej,
Har en hund (korsning Schäfer och Bouvier des Flandres) som är sex år. Kastrerad sedan 1 oktober 2014. Sedan han var ca 2 år har han fått IAMS hundfoder, och i samband med kastreringen övergick jag till Joint Support CJD (Scientic eller nåt) enligt rekomendation från er´.
Då han höftledsröntagades vid ca 2 års ålder, så hade han HD-problem samt benpålagringar. Han fick då IAMS som innehåller glucosamin. Sedan i höstas har han fått Aktiv Hund (köpt på Apoteket som innehåller grönläppad mussla) och också Glucosaminpulver och Dasuguin. Har nu också börjat ge honom Nyponpulver och MSM. Undrar om jag kan ta bort något av dessa kosttillskott, om det är typ sak samma, dvs några fungerar på samma sätt, så det liksom blir dubbelt? Vad är er rekomendation?

Tacksam för ert svar!

Elin svarar

Hej! Glucosaminpulver, dasuquin och aktiv hund innehåller delvis samma saker. För att slippa ge så många kosttillskott så skulle du kunna prova t ex glyco flex som innehåller både glukosamin och omega 3 och msm (då kan du ge endast det + nyponpulvret). Det andra alternativet är att sluta att ge t ex glucosaminpulvret och fortsätta ge resten av sakerna (titta på vad som är mest prisvärt och gör det). Jag hoppas att detta var svar på din fråga!

Taggar

Hund/Kosttillskott Glyco Flex® Optimal Aptus Hund

Fler frågor och svar om Glyco Flex® Optimal

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever