Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Glyco flex

Hej!
Jag har två frågor:
1. Jag har en labrador som är 2 år och som visade sig ha måttlig artros i båda armbågarna. Han har därefter fått de tre stora beståndsdelarna i Glyco Flex (glucosamin, grönläppad mussla och MSM), men jag har inte förrän nu köpt Glyco Flex. Ska jag börja direkt med underhållsdosen, eller ska ge honom dubbel dos de första 4-6 veckorna?
2. Jag har också en labrador på 16 veckor, som är nära släkt med den äldre hunden. Finns anledning att i förebyggande syfte också ge honom Glyco Flex? Ska jag i så fall börja med den högre dosen?

Ingen av hundarna verkar ha några som helst besvär med rörligheten. Det är inte tänkt att de ska vara hårt arbetande hundar, utan det är normal motion och aktivitet som gäller.

Vänliga hälsningar
Marianne Lorin

Karin svarar

Hej Marianne Vad tråkigt att din så unga hund redan har måttlig artros i båda armbågarna! Om du redan gett honom beståndsdelarna så tycker jag inte du behöver börja med dubbel dos utan gå direkt på underhållsdosen. Den dubbla dosen är då det ofta finns ett större behov i början och det tar några veckor för att få upp koncentrationen i lederna. Sen till din lilla valp. Det viktigaste för att motverka att han också får problem är att hålla honom riktigt slank. Man skall lätt känna revbenen om man stryker med fingrarna över bröstkorgen. Lika lätt som du känner benen i din egen hand om du knyter den och stryker över handryggen med din andra hand (om du inte är överviktig själv förstås). Du ska också se en tydlig midja både ovanifrån och från sidan. Jag tycker inte du ska behöva ge även honom GlycoFlex redan. Det är ju inte alls säkert att han får problem även om de är nära släkt. Däremot så är det ju bra om du röntgar armbågar och höfter vid ca 1-1,5 års ålder. Lycka till!

Taggar

Hund/Kosttillskott Glyco Flex® Optimal Aptus Hund

Fler frågor och svar om Glyco Flex® Optimal

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever