Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Seraquin och kissen leo

Hej!
Vi gick till veterinären för ca tre veckor sedan med kissen Leo som är 17 år, eftersom han har börjat halta lite. Veterinären rekommenderade oss att prova Seraquin i några månader. Leo har sedan dess ätit en tablett två till tre gånger om dagen (Leo är en rätt stor katt), han tycker om tabletterna. Det verkar fungera rätt bra - han haltar möjligen något mindre nu.
Vår fråga är:
Kan man ge Leo två tabletter på en gång (istället för att sprida ut dem över dygnet), d v s kan tabletterna "överdoseras"?
(Vi kanske åker bort några dagar och undrar alltså om kattvakten kan ge honom två tabletter på en gång.)
Önskar svar om möjligt snabbt, tack!
Vänlig hälsning
Ingela

Anna svarar

Hej Ingela! Jag gissar att du ger 800mg tabletterna och att din katt väger kring 5kg? Läs på förpackningsinformationen så ser du att man brukar kunna halvera startdosen efter ca 6 veckors behandling. Det går bra att ge din katt båda tabletterna vid ett tillfälle. Jag tycker även att ni kan överväga att ge katten essentiella fettsyror eftersom det också hjälper bl.a. ledernas funktion. Du kan fortsätta ge seraquin om du vill och din katt trivs med dessa tabletter. Alternativt kan du prova ledtillskott som innehåller både essentiella fettsyror och glukosaminer (ex. glyco flex). Men vill du inte riskera att katten tycker dessa tabletter är mindre goda så fortsätt med seraquin och ge fettsyrorna som tillskott i maten. Det finns bra pumpflaskor (ex. viacutan) och det smakar fisk så det brukar gå bra att ge till katt. Om din katt har ont i lederna trots tillskotten kan du diskutera smärtlindrande behandling med din egen veterinär. Ofta finns det mycket man kan göra för att lindra ledvärk hos äldre djur. Trevlig resa!

Taggar

Hund/Kosttillskott Glyco Flex® Optimal Mini Aptus Hund

Fler frågor och svar om Glyco Flex® Optimal Mini

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever