Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foderallergi och ömma leder hos gammal katt

Hej!
Jag har en gammal kattdam som just fyllt 15. Hon har hela livet kräkts mycket och ett antal veterinärer har sagt att jag skall ge henne foder för katter med känslig mage. Hon har fortsatt kräkas. För snart två år sedan menade ytterligare en veterinär att hon trodde det rörde sig om foderallergi. Sedan dess äter min katt Specific Food Allergy Management och hon blev som en ny katt. Nån enstaka hårbollsvariant kommer då och då, men inget av de uppenbara reaktionerna på fodret. Underbart! Kokt fisk verkar hon tåla bra, också.
Nu undrar jag om det finns något jag kan ge henne för hennes leder? Hon är en gammal dam och hon hoppar numera inte gärna i onödan, sover mycket och de första stegen efter att hon sovit är lite stela och stappliga. Men hon har fin päls, bra aptit och därmed ligger hon dessvärre en smula på den *välmående* sidan av viktskalan. Har ni möjligen några tips?

Hoppfulla hälsningar,
Marita

Elin svarar

Hej Marita! Vad skönt att din katt är bra i magen! Du kan prova att ge tillskott som innehåller omega 3, titta t ex på aktiv katt Aktiv Katt drbaddakys fiskolja Dr. Baddaky Omega-3 200 ml eller glyco flex Glyco Flex III Mini Tuggbitar Se till att vänja in gradvis eftersom din katt verkar ha lite känslig mage, dvs börja t ex med att ge halva den angivna mängden i någon vecka för att se om det fungerar för din katt innan du ökar upp till hela dosen. Med vänlig hälsning

Taggar

Hund/Kosttillskott Glyco Flex® Optimal Mini Aptus Hund

Fler frågor och svar om Glyco Flex® Optimal Mini

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever