Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hundfoder

Hejsan!
Vi har en valp på 14 veckor. Leionberger, border collie, rottweiler och schäfer är blandningen. Jag undrar vilket foder ni rekommenderar till honom. Idag får han doggy valp men undrar om det finns något bättre.
Och så har vi en amstaff tik på 6 år som vi också vill ha bättre foder till. Hon väger ca 20 kg, hon är väldigt liten för att vara amstaff.
Tacksam för hjälp :)

Elin svarar

Hej! Till valpar av storvuxen typ brukar jag rekommendera att man använder sig av ett valpfoder för storvuxna raser från något av de större märkena som funnits länge på marknaden och som regelbundet utför analyser av sitt foder, detta för att ha så stor chans som möjligt att få foder av hög och god kvalitet. Detta eftersom valpar av storvuxna hundraser är känsliga när de växer. När valpen har blivit ca 1 år så tycker jag att man kan byta foder om man hellre vill ha något annat, då är den allra känsligaste perioden över. Doggy är ett bra valpfoder, men för storvuxna valpar ligger det på gränsen till högt i t ex kalcium och proteininnehåll jämfört med vad man rekommenderar för valpar av storvuxen typ. Jag skulle därför rekommendera något av följande foder istället. Förslag på foder. Specifics puppy large; Puppy Large & Giant Breed CPD-XL Hills puppy large: Science Plan Puppy Healthy Development Large Breed Med vänlig hälsning

Taggar

FourFriends/Hundfoder FourFriends/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder FourFriends Adult FourFriends Hund

Fler frågor och svar om FourFriends Adult

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever