Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Rädd för flugor

Jag har en ca 9 årig glad katt som aldrig riktigt har haft något problem förut. Men för några dagar sen såg vi att han började beté sig konstigt, han gömde sig under sängen, under stolar, i trappan och tryckte in sig i alla hörn han kunde. Grannen höll på å banka och sånt så vi trodde först det var det, men dagen därpå var han fortfarande likadan.
Det var andra dagen när han äntligen vågade sig fram som han satt mitt på vardagsrumsgolvet, han var glad och gosig, sen fick han syn på en fluga. Det såg ut som att han skulle hoppa efter den, för det är ju sånt katter gör, men han började cirkulera runt den långsamt och sen tog han sats och sprang så fort han kunde upp för trappan och gömde sig under min säng.
Det var då vi började bli mer uppmärksamma när det var flugor i närheten, så fort han får syn på dem får han panik. Idag är det kanske tredje eller fjärde dagen som han är såhär och jag tänkte idag att jag skulle försöka ta ut honom en stund. Båda våra katter är innekatter, men vi brukar ändå sätta ut dem i koppel på baksidan på sommaren så att de får komma ut lite i alla fall. Jag tog ut honom, men så fort det kom en fluga fick han panik och sprang så långt kopplet räckte. Han höll på å nästan strypa sig själv så jag fick släppa in honom igen. Han verkar reagera mest på större flugor, kanske var något som bet honom förut? Verkar som om han håller på och utveckla en fobi eller något.. Är hjärtskärande att se honom så rädd. Har du någon idé om vad man kan göra?

Elin svarar

Hej! Jag tycker att ni ska börja med Feliway och Zylkene. Ta kontakt med en duktig beteendevetare och be om hjälp med att träna er katt att tycka att flugor är ok igen. Det är alldeles för krångligt att förklara via mail hur man ska göra. Försök att hålla honom undan för flugor tills ni har fått hjälp av en beteendevetare att träna honom att tycka att flugor är ok igen, så att er katt inte blir ännu räddare för flugor. ,

Taggar

Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Feliway Classic Doftavgivare Feliway Katt

Fler frågor och svar om Feliway Classic Doftavgivare

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever