Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Nya katten bajsar utanför lådan

Hej. I januari flyttade Gurra, 2år, in hos mig och Simba, 8år. Simba hade då bott som ensam katt 1 år efter hans syster fick somna in. Simba och Gurra gick väldigt bra ihop redan efter några dagar. De två första veckorna kissade Gurra i min säng och i soffan en gång och bajsade en gång på golvet, annars gick han jättebra på lådan fast jag har pellets och han var van sand. De senaste veckorna har han bajsat inne 4 gånger på helt olika ställen fast lådan har varit ren och fräsch! När han bajsar i lådan händer det att ha krafsar över och det har han aldrig gjort förr.

Jag är sjukskriven och är hemma jämt så jag har bra koll på Gurras beteende och det är som vanligt och ingenting har förändrats här hemma. Jag har bara en kattlåda (har ett litet badrum)men den är stor! Och jag gör rent flera gånger per dag och det finns alltid bra med pellets. Gurra är så fin och go och han och Simba trivs så bra ihop, och Gurra trivs här (han har sovit vid mina fötter ändå sen första kvällen). Vad ska jag göra? Kan feliway hjälpa? Mvh Lena

Elin svarar

Hej! Det kan vara idé att prova Feliway. Om du inte redan har det så är det klokt att se till att du har minst två kattlådor, det kan ibland hjälpa. Fundera också på om något kan ha ändrats utanför hemmet som katterna kan ha märkt (ibland räcker det med ljud eller att de ser något genom fönstret). När katten börjar kissa eller bajsa utanför lådan brukar man alltid rekommendera att katten blir undersökt av veterinär för att se att allt står rätt till, så det är klokt att boka tid till veterinär för kontroll. Läs också artikeln som handlar om katter som kissar och bajsar utanför lådan: http://veterinaren.nu/katt/bra-att-veta/beteende/om-din-katt-kissar-eller-bajsar-utanfor-sin-kattlada Om allt är ok hos veterinär och tipsen i artikeln inte hjälper så brukar jag rekommendera att man tar hjälp av duktig etolog eller djurbeteendevetare, ett exempel är t ex Susanne Hellman Holmström http://www.kattproblem.se/ Jag hoppas att det snart löser sig!

Taggar

Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Feliway Classic Doftavgivare Feliway Katt

Fler frågor och svar om Feliway Classic Doftavgivare

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever