Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Min katt får fnatt

Hej!
Den senaste månaden har min katt betett sig konstigt. Hon verkar rädd hela tiden och kollar sig omkring fibrilt hela tiden. Hon springer även runt och hoppar upp på väggar. Och krafsar på allting. Inte river eller tar sönder något utan sitter tex och försöker ''gräva'' på min sänggavel, dörrar occh vägghörn.
Hon verkar aldrig lugn.
Hon är snart 1,5 år och kastrerad.
Vissa av dessa grejerna har hon gjort innan men inte alls lika ofta, och då var de mer lekfullt som en vanlig katt. Nu verkar hon nästan galen.
Tacksam för svar! Då jag är väldigt orolig för henne. Hon verkar inte alls må bra!
Mvh Lina

Karin svarar

Hej Lina Jag tycker du ska börja med att gå till en veterinär och få henne undersökt. Det kan vara så att hon har klåda eller problem med urinvägarna tex. Om veterinären inte hittar något fysiskt fel på henne så tror jag att det kan vara så att din katt är understimulerad. För att råda bot på det så kan du tex börja låta henne gå utomhus (om hon inte redan gör det), leka mer med henne och berika inomhus miljön. Läs mer om det i min kollegas artikel här: http://www.veterinaren.nu/katt/bra-att-veta/beteende/berika-kattens-inomhusmiljo. Lycka till!

Taggar

Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Feliway Classic Doftavgivare Feliway Katt

Fler frågor och svar om Feliway Classic Doftavgivare

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever