Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Katter som kissar inne

Hej.

Har fått problem med ett par av mina katter. Okastrerade honor, den ena som är fyra år har börjat kissa inne(stora pölar) och hon gör det med flit(är man inte snabb på att släppa ut henne när hon vill går hon någonstans och kissar). Är utekatt och har haft några kullar med ungar varav några bor kvar fortfarande. Vi har flertalet lådor som rengörs varje dag, tillgång till färskt vatten och olika torrfoder(royal canin, purina plo plan) dygnet runt. Hon började med detta för kanske 6 månader sedan. Och hennes ena dotter som är ett år markerar lite här och var har vi märkt.
Skulle det hjälpa med ex feliway friends? Eller är det bättre jag försöker omplacera henne? Har ju hört att om katter börjar kissa inne går det inte få dem att sluta.
Har skurat golven med varmt vatten med såpa eller diskmedel i, provat med ättika, citron, desinfektionsmedel mm men inget hjälper.
Mvh Camilla

Elin svarar

Hej Camilla! Jag tycker att ni ska börja med att boka tid till veterinär för undersökning av er katt, det kan vara så att hon har svårt att hålla sig av någon anledning, och därför kissar inne när man inte hinner släppa ut henne. Det kan också vara värt att prova med Feliway. Läs också gärna artiklarna som handlar om katter som kissar och bajsar utanför lådan, samt om hur man kan optimera hemmamiljön när man har flera katter, du hittar artiklarna på den här länken: http://veterinaren.nu/katt/bra-att-veta/beteende Om det inte finns något som hjälper i ovanstående artikel så brukar jag rekommendera att man tar kontakt med någon som är duktig på kattbeteende för att få hjälp. Titta t ex på www.kattproblem.se Ibland kan det vara så att en katt som kissar inne när den bor tillsammans med flera andra katter inte gör det när den får bo ensam, men inte alltid. Om ni väljer att omplacera någon av katterna, så var noga att tala om för den nye ägaren att det har funnits problem med att katten kissar inne så att den nya ägaren kan se till att optimera nya hemmiljön med en gång. Det är dock inte så att det aldrig går att få katter som börjat kissa inne att sluta, det är dock bra om man tar tag i problemet med en gång. Det är också bra att veta att det inte hjälper att skrika åt eller straffa katten när den kissar inne, det enda som möjligen händer då är att katten ser till att inte kissa där du ser den, den kommer inte att förstå att den inte får kissa utanför lådan. Om man har otur så kan det tom få motsatt verkan, eftersom man vet att ofta när katten kissar på fel ställen kan det ha att göra med att katten är stressad över något i sin omgivning, om man då skäller på katten ökar stressen ytterligare. Jag hoppas att det löser sig snart, bra att ni är snabba med att ta tag i det! Med vänlig hälsning

Taggar

Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Feliway Classic Doftavgivare Feliway Katt

Fler frågor och svar om Feliway Classic Doftavgivare

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever