Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Katten kissar inne

Hej, jag har en kastrerad hona på 3 år, inne katt, som emellanåt kissar inne, varit på sängkläder och nu idag var det skorna i hallen, en ordentligt pöl.
Vi var hos veterinären med henne för ca 4-5 månader sen och då hittade dem kristaller i hennes urin, vi byte till ett foder som skulle hjälpa mot detta och det blev bättre för en tid men nu har det börjat igen trots att samma foder finns kvar i bilden. Hennes urin är inte längre grumligt som det var innan veterinärbesöket.

Snälla, vad kan vi göra för att hon ska sluta kissa inne?

Mvh Emma

Anna svarar

Hej Emma! Det första ni bör göra är att boka tid för ny undersökning. Hennes kissande kan bero på förnyad irritation i urinvägarna och behöver då behandlas medicinskt. Ofta får man göra en ny koll av urinprov samt ultraljudsundersökning av blåsan. Det kan vara aktuellt med inflammationsdämpande smärtlindrande medicin och tillskott som skyddar blåsväggen, såsom Cystease. Utöver veterinärundersökning kan det även vara en fördel med Feliway adaptor hemma, annat underlag på kattlådan, våtfodervarianten av maten om hon har tendens att dricka dåligt samt att undvika att hon får tillgång till de platser hon brukar vilja kissa på (exempelvis sängen etc). har ni flera katter så bör ni ha fler lådor än antalet katter hemma. Lycka till!

Taggar

Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Feliway Classic Doftavgivare Feliway Katt

Fler frågor och svar om Feliway Classic Doftavgivare

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever