Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Katt som biter sladdar, krafsar och kissar utanför lådan.

Hej!
Jag har en hankatt på 4 år. Har har sedan han varit liten alltid bitit på saker såsom sladdar, han gillar även att bita på andra hårda saker. Har tagit in pinnar åt honom men det verkar vara roligare att bita på sladdar/kontakter. Det är inte bara jobbigt för mig och sambon utan man blir ju orolig att han ska bita sönder något och få ström i sig.

Senaste veckan har han även börjat krafsa på väggen (två olika ställen) på nätterna. Han har vid två tillfällen sedan han var liten kissat utanför lådan, en gång för något år sedan i en väska och nu i veckan på en matta. Allt detta tillsammans blir jättejobbigt för både mig, sambon och självklart min älskade katt. Annars är han världens snällaste och gosigaste katt, leker och busar både själv och med oss. Vi försöker aktivera honom och jobbar ofta om varandra så katten är sällan hemma ensam. Han är en innekatt som ibland får vara ute på balkongen, vi har inga andra katter/djur.

Det är ofta lugnt emellan allt detta händer och därför har jag inte direkt tagit tag i något beteende då det verkar ha gått över, men det kommer tillbaka även om det dröjer emellan... Har ni några förslag på vad jag kan göra och vad som kan orsaka dessa beteenden?
Mvh Sophia

Karin svarar

Hej Jag förstår att det är jobbigt och oroande för precis som du säger kan han ju dels ta mycket allvarlig skada själv, dels orsaka brand eller liknande om det blir kortslutning. Jag skulle tro att alla hans beteenden beror på att han är lite understimulerad, att han inte får utlopp för sina naturliga instinkter som jakt, födosök och motion. Det lättaste sättet att råda bot på detta brukar vara att låta katten börja gå ut, men det kanske inte är en möjlig väg för er? Det beror ju på hur man bor och om det går att låta katten klättra upp för någon slags bräda/stege till balkongen tex. Annars så kan ni hitta många bra råd i min kollegas artiklar som jag länkar till här: http://www.veterinaren.nu/katt/bra-att-veta/beteende/berika-kattens-inomhusmiljo http://www.veterinaren.nu/katt/bra-att-veta/beteende/om-din-katt-kissar-eller-bajsar-utanfor-sin-kattlada Jag hoppas att detta är till hjälp!

Taggar

Katt/Oro och rädsla Katt/Skötsel Katt/Trygghet Feliway Classic Doftavgivare Feliway Katt

Fler frågor och svar om Feliway Classic Doftavgivare

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever