Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Fästingar

Vad skall jag köpa för att inte fästingarna inte skall bita sig fast på min Lagotto Romagnolo ?? Band runt halsen eller piller.Vilket är minst giftigt ??

Elin svarar

Hej! Alla fästingmedel innehåller gift, dock är det så att giftet är designat så att det ska ha så liten risk som möjligt att påverka hunden, men det finns alltid en risk för biverkningar. Det går inte att säga vilket som är minst gifitgt av tabletter eller halsband eller droppar, det är olika typer av gift. Man får göra en risk-nytta bedömning angående om man vill använda fästingmedel på sin hund. Generellt brukar jag rekommendera fästingmedel om man bor i ett område med mycket fästingar och då ffa om man vet att man också har problem med att fästingarna bär på sjukdomar i området. Då rekommenderar jag fästingmedel både för att skydda hunden mot sjukdom men också för att förhindra att hunden drar in fästingar som riskerar att smitta människorna i hushållet med sjukdomar. Många av fästingpreparaten hindrar inte fästingar från att bita sig fast, dock ska t ex fästinghalsbandet scalibour förhindra att fästingarna överhuvudtaget biter sig fast. (Om man har små barn eller andra hundar rekommenderas dock inte halsbandet). Jag hoppas att detta var svar på din fråga!

Taggar

Hund/Hemapotek Hund/Fästingar och ohyra Katt/Hemapotek Katt/Fästingar och ohyra Kanin/Hemapotek Kanin/Fästingar och ohyra Gnagare/Hemapotek Gnagare/Fästingar och ohyra Fästingplockare Buster Hund Katt Kanin Gnagare

Fler frågor och svar om Fästingplockare

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever