Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Fibrer mot diarre

Jag har en katt med IBD, han är gasig med diarre från och till. Han äter kortison varannan dag. Jag har precis gått över från Hills ID till Hills DD - våtfoder - då jag misstänker att han är överkänslig mot proteinerna i ID. Problemet med DD är att avföringen känns på gränsen till diarre. Väldigt mjuk i konsistensen.
Jag har därför fått rådet att ge honom fibrer - Vi-siblin. Jag tycker dock att det är svårt att veta hur mycket vätska jag ska blanda ut visiblinet med. Så att han inte blir förstoppad istället.
Hur är doseringen på visiblin för katt på 4,6 kg. Han äter ju våtfoder och borde därigenom få i sig en hel del vätska?
Och kan Entero-Chronic vara något att komplettera med eller är det ungefär samma sak som Vi-siblin?

Elin svarar

Hej! Jag tycker att du ska fråga din behandlande veterinär om doseringen på Vi-siblin, det kan variera lite hur mycket man vill börja med att ge (för katter brukar dosen anges till mellan 1-4 teskedar per mål mat, men ofta kan man vilja börja med ännu mindre mängd för att se att katten tål det bra). Det brukar gå bra att blanda det i blötmat. Entero-chronic innehåller näring till snälla bakterier (pre-biotika) och är inte samma sak som vi-siblin, och det brukar gå bra att kombinera. Det är dock klokt att ändra en sak i taget i din katts kost, så att den inte blir dålig för att du gör för många ändringar på en gång. Om inte enterochronic fungerar bra så kan det vara idé att prova fortiflora (innehåller snälla bakterier, probiotika) Veterinary Diets Feline FortiFlora Jag hoppas att detta kan vara till hjälp. Med vänlig hälsning

Taggar

Hund/Mage och tarm Hund/Kosttillskott Entero-Chronic VetNutra Hund

Fler frågor och svar om Entero-Chronic

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever