Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foder val

Hej jag har en dalmatiner på 11månader och hon har haft Royal Canin Dalmatian Junior hela sitt liv. Men hon fäller mer än hon borde trots att hon är en dalmatiner.
tex för två helger sedan ryckta vi bort en halv ica kasse med päls, och förra helgen på lördagen badade hon i sjön sedan tvättade vi henne i badkaret och hon tappade mer päls och vi ryckta henne när hon hade torkat, trots det så fyllde hon alla kläder och filtar hon kom i kontakt med på söndagen med hår.
Så efter att vi pratade med andra dalmatiner ägare på facebook känns det som det kan vara fodret. Så vi undrar vad för foder ni skulle rekommendera med tanke på dalmatinerns unika njurfunktion?
MVH
Jenny

Elin svarar

Hej Jenny! Det är inte säkert att det är något som är fel, många hundar fäller periodvis enorma mängder hår, dvs om er hund inte är tunnhårig eller får kala fläckar eller kliar sig och verkar må bra i övrigt så kan det vara klokt att lugna sig lite med att byta foder, just med tanke på att många dalmatiner har ett problem med sin ämnesomsättning som gör att de riskerar att få urinsten. Jag känner heller inte till något annat friskfoder som är likvärdigt med Royal Canins Dalmatian. Det du kan göra är att ge tillskott med omega 3-fettsyror och se om det kan vara till någon hjälp för pälskvaliten. Titta t ex på drBaddakys fiskolja. Med vänlig hälsning

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Kosttillskott Dr. Baddaky Omega-3 Dr. Baddaky Hund

Fler frågor och svar om Dr. Baddaky Omega-3

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever