Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Mjällig katt

Hej! Jag har en katt som är svart och han har börjat mjälla. Syns lite varstans i pälsen och nu har jag börjat ge honom aptus biorion ifall det nu skulle vara att han saknar nåt i fodret. Han kliar sig ibland men verkar inte jätte besvärad av mjället. Finns det något mer jag kan göra? Vill helst undvika duschning då han får panik. Kan väl även nämna han är innekatt och min andra katt är inte alls lika mjällig.

Karin svarar

Hej Det kan vara så att din katt fått mjällkvalstser. Om han plötsligt börjat bli mjälligare än tidigare och kliar sig så tycker jag du ska låta en veterinär titta på det. Om det är mjällkvalster går det lätt att behandla. Det kan också vara så att han är mjällig pga att han är överviktig och då inte tvättar sig på samma sätt. Om han är frisk, inte har parasiter och inte är överviktig kan du prova att ge ett foder med omega-3 fettsyror i, tex Specific Omega Plus Support FΩD, vilket är mycket bra för hud och päls. Lycka till!

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Skötsel Hund/Salvor, krämer och spray Katt/Hud och päls Katt/Skötsel Katt/Salvor, krämer och spray Kanin/Hud och päls Kanin/Skötsel Kanin/Salvor, krämer och spray Gnagare/Hud och päls Gnagare/Skötsel Gnagare/Salvor, krämer och spray Douxo Seb Spot-on Douxo Hund Katt Kanin Gnagare

Fler frågor och svar om Douxo Seb Spot-on

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever