Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Mjäll hos katt

Hej,

har en honkatt som varit mjällig i pälsen till och från i 15 år. Hon har börjat gå ut mycket nu när det varit så varmt och jag tycker att hon fått mycket mer mjäll nu. Borstar henne regelbundet (långhårig skogis) men det verkar inte hjälpa nu. Hon kliar sig inte nämnvärt så jag tror inte det är klåda. Men tyckte häromdagen att hon luktade lite illa/konstigt i pälsen.
Skulle detta medel vara effektivt tror ni? (hon är mycket svårbadad) samt har hört att majsolja i maten skall vara bra mot mjäll. Stämmer det?

Tack på förhand

Blazenka

Elin svarar

Hej! Jag är tveksam till om majsolja hjälper. Ett tillskott som kan hjälpa till att förbättra hudens och pälsens kvalitet är viacutan. prova gärna det. Varför hon luktar illa är svårt att säga, om pälsen blir tovig och det blir smutsigt eller om katten får en hudinfektion så kan det lukta illa av det, kanske är det något sådant? Jag tror att det viktigaste är att hjälpa henne med daglig borstning så att hon inte får tovor och dessutom hjälper det blodcirkulationen. Det är möjligt att Duoxo mjäll kan hjälpa något, men jag tror att det finns andra saker som är viktigare! Jag hoppas att detta var svar på din fråga!

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Skötsel Hund/Salvor, krämer och spray Katt/Hud och päls Katt/Skötsel Katt/Salvor, krämer och spray Kanin/Hud och päls Kanin/Skötsel Kanin/Salvor, krämer och spray Gnagare/Hud och päls Gnagare/Skötsel Gnagare/Salvor, krämer och spray Douxo Seb Spot-on Douxo Hund Katt Kanin Gnagare

Fler frågor och svar om Douxo Seb Spot-on

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever