Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hund med klåda

Min hund kliar sig massor och vi trodde att han var allergisk mot spannmål men han har ett spannmålsfritt foder nu men det har blivit bättre men han kliar fortfarande.

Karin svarar

Hej Det är extremt ovanligt att hundar är allergiska mot spannmål. Det är mycket mer vanligt att de är allergiska mot en proteinkälla i fodret, eller mot något i omgivningen som kvalster eller pollen. Hundar får inte snuva och rinnig nos av pollenallergier utan klåda på kroppen. Ofta är det värst i ansiktet, runt öron och i tassar. Eftersom det är otroligt jobbigt för hunden att ha klåda så tycker jag ni ska gå till en veterinär och undersöka vad som är orsaken. Om ni vill börja med att se om han är allergisk mot något i fodret så rekommenderar jag att ni ger ett foder med hydrolyserat protein, som Hill's z/d ultra eller Specific Food Allergy Management. Att proteinet är hydrolyserat innebär att det är nedbrutet i så små delar att kroppen inte känner igen det och inte kan reagera allergiskt på det. Ibland ser man resultat efter 1-2 veckor, men det kan ta så lång tid som 8-12 veckor innan hunden slutar klia sig. Under denna tid är det av yttersta vikt att hunden inte äter NÅGONTING annat. Inga tuggben, inga matrester, ingen ostskiva, inget annat hundgodis än fodret. Varje gång den får något annat att äta så är det som att börja om från början igen. Lycka till!

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Skötsel Hund/Salvor, krämer och spray Katt/Hud och päls Katt/Skötsel Katt/Salvor, krämer och spray Kanin/Hud och päls Kanin/Skötsel Kanin/Salvor, krämer och spray Gnagare/Hud och päls Gnagare/Skötsel Gnagare/Salvor, krämer och spray Douxo Seb Spot-on Douxo Hund Katt Kanin Gnagare

Fler frågor och svar om Douxo Seb Spot-on

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever