Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Har min katt fått mjäll

Min katt har fullt med vitt i pälsen som ser ut som mjäll. Är kattlöss vita som mjäll? Vad ska jag göra för att få bort detta.
Med vänlig hälsning
Anita Stiller

Anna svarar

Hej Anita! Det är svårt för mig att gissa vad mjället beror på utan att undersöka din katt. Katter kan bli mjälliga i pälsen vid flera olika tillstånd. Det är dock sällan som katter får löss men det finns andra sorters ohyra som är mer vanligt. Läs gärna mer om löss här: http://www.veterinaren.nu/katt/sjukdomar/infektioner-och-parasiter/loss-katt Förklaringar till mjäll kan exempelvis vara en infektion, mask och andra magtarmproblem, njurproblem mm. Jag vet inte hur gammal din katt är eller hur han mår i övrigt etc. Men jag tycker att det vore klokt att låta en veterinär undersöka honom. Om han är en äldre katt som kanske även på andra vis börjat förändra beteende ökar risken för att en sjukdom orsakar hans mjäll. Om han är en yngre katt som går ute ökar sannolikheten för att det kan vara mask och annan ohyra som är förklaringen. När man uteslutit sjukdomar och ohyra som orsak till mjället kan man prova med exempelvis ett annat foder, tillskott av essentiella fettsyror i maten (exempelvis viacutan), medicinskt schampo (men aldrig människomjällschampo till djur!) och exempelvis Douxo spot on. Lycka till!

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Skötsel Hund/Salvor, krämer och spray Katt/Hud och päls Katt/Skötsel Katt/Salvor, krämer och spray Douxo Seb Micro Emulsion Spray Douxo Hund Katt

Fler frågor och svar om Douxo Seb Micro Emulsion Spray

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever