Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Röda tassar

Hej!
Min franska bulldogg har under de senaste veckorna badat flera gånger dagligen. Nu har hon blivit röd i pälsen mellan trampdynorna och huden ser "svampig" ut och har t.o.m börjat spricka på vissa ställen. Jag misstänker att hon har fått fukteksem/svampinfektion p.g.a allt badande och värmen utomhus.
Jag torkar tassarna regelbundet och har än så länge endast behandlat med potatismjöl för att torka ut. Kan ni rekommendera någon/några skonsamma produkter som är effektiva mot denna typ av tassbesvär?
Vänligen
Elin

Karin svarar

Hej Elin Tyvärr beror de flesta sådana här problem på en bakomliggande allergi, så det är inte säkert att du kommer tillrätta med det utan att göra en allergiutredning. Med det du kan prova i första hand är att sätta på din hund en krage så hon inte kommer åt att slicka på tassarna. Du kan också tvätta/badda med bakteriedödande lösning eller schampo 2-3 gånger per dag. Bra produkter är TrizChlor sårrengöring eller Douxo klorhexidinspray eller -schampo. Du skall inte skölja med vatten efteråt. Lycka till!

Taggar

Hund/Skötsel Hund/Salvor, krämer och spray Katt/Skötsel Katt/Salvor, krämer och spray Douxo Pyo Micro Emulsion Spray Douxo Hund Katt

Fler frågor och svar om Douxo Pyo Micro Emulsion Spray

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever