Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Lindrigt eksam på armbågarna

Hej,
Min tik har lite eksem på armbågarna (hon besväras ej) som veterinär har sagt att jag ska tvätta med klorhexidinschampo, vilket jag också gör. Men jag ska ärligt erkänna att jag sällan låter det sitta i 10 minuter. Såg att det finns en spray och tycker det verkar smidigare att använda. Kan man använda endast sprayen eller måste man kombinera med schampo? Undrar också om ni kan rekommendera något som stärker huden inifrån? Har fått tips om laxolja och alger. Som foder äter hon Four Friends Derma Coat som innehåller lax, så kanske laxolja blir lite kaka på kaka. Tack på förhand!

Anna svarar

Hej! Essentiella fettsyror (omega-3 och -6) är bra för huden som du själv är inne på. Jag brukar oftast använda Dr Baddakys fiskolja och Viacutan men det finns fler bra varianter på marknaden som också är framställda för djurs behov. Jag tycker generellt sett att det är bra att ge det som extra tillskott jämte fodret då dessa fettsyror kan ha en sämre hållbarhet i torrfoder. Klorhexidinschampot är inte exakt samma som klorhexidinsprayen men det är ganska likvärdiga produkter. Det kan finnas fördelar med schampo. Schampot bör få 5-10 min på sig att verka innan det sköljs ur. Använd gärna återfuktande balsam/spray efteråt. Ofta tvättar man varannan dag under ca 1 vecka. Alternativt kan du använda klorhexidinspray ett par ggr/dag tills det läkts. Gör ren huden ordentligt. Ytliga sår bör läkas inom ca 1 vecka med korrekt behandling och krage. Annars kan det vara en god idé att prata med din egen veterinär om hur lång tid man förväntar att läkningen kommer ta och vad man ska göra om det ändå inte läkts efter denna tid. Lycka till!

Taggar

Hund/Skötsel Hund/Salvor, krämer och spray Katt/Skötsel Katt/Salvor, krämer och spray Douxo Pyo Micro Emulsion Spray Douxo Hund Katt

Fler frågor och svar om Douxo Pyo Micro Emulsion Spray

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever