Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hudproblem?

Hej!
Jag äger en jämthund som har fjälliga fält på sin hud som kliar emellanåt. Huden är inte sårig utan den är torr och fin. Han har haft såriga fläckar tidigare efter en sele som skavde på hans hud, vi har bytt till en snällare variant och då valde min fru att smörja in han med Aloe propolis crème. Min fråga är det här något annat obehag?

Anna svarar

Hej! Jag kan tyvärr inte uttala mig speciellt bra om vad besvären beror på endast utifrån infon i ditt mail. Eftersom det kliar skulle jag gissa på infektion i huden eller ohyra eller allergi. Om tillståndet förvärras vore det klokt att låta en veterinär undersöka hunden. Är symtomen däremot milda kan du eventuellt prova att sätta en krage på din hund, klippa pälsen i de drabbade områdena och tvätta ren huden/såren noga med klorhexidinlösning 2ggr/dag. De borde börja läkas inom några dagars behandling, annars är det klokt med en undersökning. Lycka till!

Taggar

Hund/Skötsel Hund/Salvor, krämer och spray Katt/Skötsel Katt/Salvor, krämer och spray Douxo Pyo Micro Emulsion Spray Douxo Hund Katt

Fler frågor och svar om Douxo Pyo Micro Emulsion Spray

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever