Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

"fuktexem" runt mun.

Min Hund får liknande fukt exem runt munnen då han har två veck på sidan av under käken (ett på vardera sida). Där det samlas fukt efter att han druckit osv. Pga lång päls så blir där aldrig torrt. Jag försöker komma ihåg att hålla pälsen nerklippt och då är det inga bekymmer. Men ibland kommer jag av mig och då blir det en rodnad o det luktar unket samt att han ibland börjar klia sig där. Vilken produkt rekommenderar ni att man använder när det är runt munnen i de lägena de börjar uppkomma? (har aldrig blivit riktiga sår utav det är överhuden skadats. Mer exem/rodnad till utseendet).

Elin svarar

Hej! Någon produkt som innehåller klorhexidin brukar fungera bra. Antingen kan man spraya på en bomullstuss och gnugga in, eller använda schampot på en svamp och låta det sitta i 10 minuter alternativt använda Duoxos klorhexidin pads eller t ex trizchlor sårrengöring. Jag hoppas att någon av de här produkterna kan fungera!

Taggar

Hund/Skötsel Hund/Salvor, krämer och spray Katt/Skötsel Katt/Salvor, krämer och spray Douxo Pyo Micro Emulsion Spray Douxo Hund Katt

Fler frågor och svar om Douxo Pyo Micro Emulsion Spray

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever