Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Röda svullnader mellan tassarna ! ömmande och halt!

Min bullterrier ( mini) på 3 år har problem med röda svullnader i och mellan tårna på tassarna. Vänster framtass är det mest svullnad på! Blir lätt halt på vänster ben! Problemet ökade då jag bytte till färskfoder, har nu slutat ge detta och gått över till " vanligt torrfoder! Kliar ofta i ett öra också men ingen rodnad eller svullnad där! Vilket foder kan passa min bulle?

Anna svarar

Hej! Svullnaderna mellan tassarna är sannolikt furunkulos och det kan göra rejält ont. Sätt skor på din hund vid promenader, ha krage på och gör tassbad med klorhexidinschampo varannan dag i ca 5minuter åt gången. Smörj gärna den irriterade huden med Lindra gelspray. Boka en tid för undersökning hos veterinär. Kombinationen öron och hudbesvär på en bullterrier som dessutom förvärrats av färskfoder låter onekligen som en misstänkt allergi. Du bör kontakta din veterinär för en noggrann undersökning. Om din hund aldrig haft besvär tidigare så kanske det räcker att du byter tillbaka till hans vanliga foder. Men har han alltid haft lite problem med hud/öron som nu förvärrats så hade jag bytt över honom till ett allergifoder. Det finns olika varianter. De mest avancerade är sk. hydrolyserade foder. Exempelvis Royal Canin Hypoallergenic eller Specific cdd-hy. Det kan vara lämpligt under en allergiutredning. Annars kan man ge foder som boostar hudens skyddsbarriär såsom Hills d/d eller Eukanuba dermatosis. Lycka till!

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Skötsel Hund/Salvor, krämer och spray Katt/Hud och päls Katt/Skötsel Katt/Salvor, krämer och spray Kanin/Hud och päls Kanin/Skötsel Kanin/Salvor, krämer och spray Gnagare/Hud och päls Gnagare/Skötsel Gnagare/Salvor, krämer och spray Douxo Calm Serum Gel Spray Douxo Hund Katt Kanin Gnagare

Fler frågor och svar om Douxo Calm Serum Gel Spray

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever