Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Pollenallergisk hund

hejhej. min lilla japanese chin har det väldigt jobbigt med pollen just nu. detta är andra året. finns det något recepfritt jag kan ge honom? eller har ni något annat "huskurstips"?
tacksam för svar
tack på förhand. mvh / mia henriksson med lilla Brumse

Anna svarar

Hej Mia! Först och främst gäller det att veta om din hund är allergisk mot andra saker i miljön och/eller foder. Därför bör en veterinär undersöka allergin genom bla. eliminationsdiet med sk. hydrolyserat foder (allergimat) i 2 månader som det enda hunden äter under denna tiden. Dessutom kan man göra allergiblodprov för att se om det finns andra allergier i miljön och om det går att utveckla sk. allergivaccin/hyposensibilisering. Om allergin är jobbig i pollentiden ska du försöka undvika vistelse i mycket pollen. Det kan dock vara svårt och lider hunden kan man behöva ge receptbelagd medicin såsom kortison och antihistaminer. Vid sidan om det kan man använda medicinska schampoo + balsam 1-2ggr/vecka., tillskott av essentiella fettsyror (ex. viacutan) och specialmat som hjälper en allergisk hud (ex hills d/d). ibland kan detta vara tillräckligt i sig själv för att lindra allergin. Det finns även vissa spoton produkter att sätta på huden som hjälper att bygga upp en allergisk huds skyddsbarriär. Prova dig fram till vad som fungerar för din hund! Lycka till!

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Skötsel Hund/Salvor, krämer och spray Katt/Hud och päls Katt/Skötsel Katt/Salvor, krämer och spray Kanin/Hud och päls Kanin/Skötsel Kanin/Salvor, krämer och spray Gnagare/Hud och päls Gnagare/Skötsel Gnagare/Salvor, krämer och spray Douxo Calm Micro Emulsion Spray Douxo Hund Katt Kanin Gnagare

Fler frågor och svar om Douxo Calm Micro Emulsion Spray

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever