Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Finnar?

Min hundvalp fick detta av veterinären och har gått på det i ca 5 dagar. han har börjat få något liknande finnar på magen, kan det vara någon biverkning av detta?

MVH Marcus

Anna svarar

Hej Marcus! Jag gissar att din hundvalp fick megaderm på grund av hudbesvär. Jag tror därför att finnarna är kopplade till hudbesvären snarare än megadermen. Det är dock svårt att gissa när jag inte har mer info. Om hunden blir röd och irriterad eller finnig i huden brukar det hjälpa att bada hunden i medicinskt schampoo. Bada hela hunden första gången, sen räcker det antagligen att schampoonera de irriterade områdena (ofta hudveck, under magen mm). Man brukar schampoonera någonstans varannan dag till 2ggr/vecka tills huden lugnat sig. Använd även återfuktande balsamspray efter baden. Titta gärna vilka produkter vi har i butiken. Är du osäker så ring och fråga din egen veterinär om råd. Det är trots allt din veterinär som träffat din hund och därmed vet bäst vad som troligtvis kan ligga bakom hudbesvären. Lycka till!

Taggar

Hund/Hud och päls Hund/Skötsel Hund/Salvor, krämer och spray Katt/Hud och päls Katt/Skötsel Katt/Salvor, krämer och spray Kanin/Hud och päls Kanin/Skötsel Kanin/Salvor, krämer och spray Gnagare/Hud och päls Gnagare/Skötsel Gnagare/Salvor, krämer och spray Douxo Calm Micro Emulsion Spray Douxo Hund Katt Kanin Gnagare

Fler frågor och svar om Douxo Calm Micro Emulsion Spray

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever