Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Steriliserade kattar

Mina kattar (vanliga svenska kattar) föddes i mars 2019 och steriliserades i september 2019. Efter detta har båda blivit väldigt tjocka. Jag har gett dem vuxenfoder enl. veterinärens rekommendation och också provat foder för steriliserade innekattar.
De är dock inte innekattar, hankatten är mycket aktiv är ute flera timmar åt gången varje dag (bor intill skog) så han är inte så tjock, men honkatten är mest inne och hon är mycket fet.
Kan du rekommendera ett foder till dessa fina djur?
Ibland stjäl de av hundens mat, den är mycket kräsen och äter oftest inte all sin mat, men jag tar den bort om jag kommer ihåg det.
Tacksam för råd.
Med vänlig hälsning
Anne Anderskou.

Ella svarar

Hejsan! Det låter inte bra att de är så tjocka. Vid mild övervikt så kan vi självklart hjälpa till med lite tips, maila då till info@vetzoo.se. Men då det låter som att dina katter lider av mer övervikt än så så skulle jag rekommendera dig att söka hjälp hos veterinär som kan hjälpa er vidare, kanske med ett veterinärmedicinskt bantningsfoder. I största allmänhet är det viktigt att komma ihåg att fodergivan på förpackningen är en fingervisning, vissa katter kan behöva mindre än så, och givetvis så ska de inte äta av hundens mat :) Kanske kan katterna utfodras i ett eget rum :)

Taggar

Katt/Kattfoder Katt/Friskfoder CORE Cat Sterilised Salmon Core Petfood Katt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever