Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hunden vägen för lite

har en cavalier på 1,5 år på foder. Han har alltid haft problem med diarre/lös avföring/många bajstillfällen. Har slutligen funnit ett foder som hans mage mår bra av: Carrier lamm och ris. Nu fungerar magen men nu går han inte upp i vikt, vägde 7,4kg den 1/2, den 2/5 hade han gått ner till 6,7kg! han är mycket aktiv och pigg kille, men tuggar sällan maten utan sväljer den hel, försökt blöta men då vägrar han. får han tillagat kött ex kokt kyckling så blir magen värre.
Pga viktnedgången har uppfödaren börjat tjata om att han måste gå upp i vikt. Började då med laktosfri grädde i maten och även leverpastej. men nu börjar magen bråka igen. bajsar jättefint en-två gånger och sen två tre gånger med enbart små små kluttar vid varje promenad. har också avmaskat honom även om jag inte sett någon mask.
vad ska jag göra nu?? har ni några förslag? byta foder igen vill jag helst inte då magen äntligen blev bra av carrier..
tacksam för råd/förslag
mvhCatarina och Hugo

Matte svarar

Hej Catarina, Låter som din hund har en hög förbränning. Ett tips är att ge hunden mat flera gånger per dag för att hela tiden fylla på med energi och sista målet kan gott ges precis innan hunden ska sova. Du kan med gott samvete även ge mer foder än vad rekommendationerna säger då din hund är såpass aktiv som du beskriver. För att undvika att han kastar i sig maten kan jag rekommendera Matskål Slow Feeding Bowl eller Dog Activity Labyrinth Aktiveringsplatta/matskål, hunden får då jobba för att få i sig maten. Lycka till och ring oss gärna vid ytligare funderingar! Mvh, VetZoo

Taggar

Carrier/Hundfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Carrier Lamm & Ris Carrier Hund

Fler frågor och svar om Carrier Lamm & Ris

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever