Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Entero-chronic / synbiotic d-c / pro-soluble

Hej!
Jeg har en tik som hele sitt liv har hatt LITT bløt avføring og i perioder diare uten at vi har kunnet forklare hvorfor. Med grønnsaker/fibre + biola (kulturmelk) tilsatt i fóret har det vært mulig å kontrollere det noenlunde, men hun får fortsatt ganske løs avføring innimellom. Det ser ikke ut til at hun har vondt, så hun er ikke utredet grundigere med tarmbiopsi osv.

Nå lurer jeg på forskjellen på entero-chronic, synbiotic d-c og pro soluble og pro fibre. Er det noe av dette som kan gis på daglig basis, og hvilket produkt er mer egnet for akutte tilfeller?

Tusen takk for svar!!
Mvh Kristin

Elin svarar

Hej Kristin! Jag brukar tycka att tillskottet fortiflora (probiotika = goda bakterier) fungerar enligt min erfarenhet bra som långtidsstillskott. Alla produkter du frågar om går bra att använda som långtidsbehandling. För akuta besvär tycker jag att canikur-pro pasta och tabletter ofta är det som fungerar bäst, men det varierar säkert från hund till hund, och jag har inte provat alla kosttillskott som finns. Entero-chronic har jag inte så mycket personlig erfarenhet av, men ska också fungera som långtidsbehandling, det innehåller inte goda bakterier utan näring för de goda bakterierna (prebiotika). Synbiotic d-c innehåller både probiotika och prebiotika. Pro soluble innehåller probiotika. pro-fibre innehåller probiotika, prebiotika och fibrer. En del hundar med diarré blir bättre av fibertillskott medan andra blir sämre, det är bara att prova sig fram till vilket som fungerar för ens egen hund. Vilken typ av probiotika (vilken sorts bakterie som används) och vilken typ av prebiotika som används varierar lite från produkt från produkt. En del av produkterna har studier som säger att de fungerar, andra inte. Jag tror att det är lite olika från hund till hund vad som fungerar bäst. Jag hoppas att mitt svar kan vara till någon hjälp!

Taggar

Hund/Mage och tarm Hund/Kosttillskott Canikur Pro Pasta Boehringer Ingelheim Hund

Fler frågor och svar om Canikur Pro Pasta

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever