Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Mat dosering

Hej .. Jag har Brit hundfoder junior till stor hund (eng mastiff) han är nu 10 månader. Och jag har inte fått kläm på hur mkt foder han ska ha. Jag ger honom 5 dl på morgonen (som han inte äter mkt av alls) och 5 dl på kvällen och då äter han upp alltihop. Är rädd för att han får för lite iom att han inte äter ngt speciellt på morgonen.
Han är lite kräsen och vill gärna ha ngt mer i som ex lite rester som blir över från middagen. Ngn kläm på hur mkt jag ska ge honom nu när han är lite äldre.???

Elin svarar

Hej! Brit har flera junior-foder för stora hundar, så jag skulle behöva veta vilket av juniorfodrena som han äter (brit premium junior large,eller xlarge eller något av brit cares junior-foder t ex). Jag skulle också behöva veta vad din valp beräknas väga som vuxen. Hör gärna av dig igen, och bifoga också hela din ovanstående fråga så, ska jag försöka hjälpa dig. Generellt så är det så att mängden på förpackningen endast är vägledande, och att man behöver ha koll på hundens hull för att se att man ger rätt mängd. Storvuxna hundar bör vara slanka under uppväxten, för att minska risken för led och skelettproblem. De flesta fodertillverkare anger fodermängd i gram, så det kan vara klokt att ha en hushållsvåg hemma att väga upp fodret på. När det gäller matrester så rekommenderar man att max 10% av den mängd mat som hunden får dagligen bör vara annat än vanliga hundmaten, dvs du kan blanda lite rester i maten som topping. Med vänlig hälsning

Taggar

Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Brit Care Junior Large Lamb & Rice Brit Care Hund

Fler frågor och svar om Brit Care Junior Large Lamb & Rice

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever