Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Lite yorkie som är orolig i början av flygresor

Hejsan!
Jag har en fyra år gammal Yorkshireterrier som flyger regelbundet ett par gånger per år (det har han gjort hela livet). Problemet är att han är väldigt orolig den första kvarten, ända tills planet har lyft. Han vill först och främst inte in i buren och sedan försöker han i princip klösa sig ut genom nätdörren. Efter 15-20 minuter lägger han sig däremot ner och sover lugnt resten av flygresan, även under landning och avstigning.
Jag måste tillägga att han diagnosticerades med epilepsi för ett år sedan men har varit helt fri från anfall sedan vi fick till rätt medicindos(Pexion). Förmodligen har han också någon form av allergi, som ska utredas ordentligt nu i höst (han är ofta snuvig och har känslig mage(magproblemen tror vi och veterinären beror på medicinen och ev någon typ av foderallergi)). Det här är alltså en inte helt okomplicerad liten kille.
Finns det någon Adaptil produkt(halsbandet, sprayen) som du tror skulle kunna fungera för honom? Jag läste också precis om zylkène tabletterna som ni säljer(ko-hormon?). Skulle zylkène kunna vara något att förbereda honom med inför resan? Tror du någon av dessa produkter(Adaptil eller Zylkène) är farliga att använda på lillkillen eftersom han medicineras med Pexion och har känslig mage?
Vi ska flyga igen om en månad(till Göteborg där vi ska prick-testa honom) och jag vill hemskt gärna göra något för att resan ska bli så behaglig som möjligt för både vovven och mig själv. Alla tips och råd välkomnas varmt!
Tack på förhand/Sofia

Elin svarar

Hej! Du kan prova både Zylkene och Adaptil. De går bra att ge ihop med resten av de mediciner som han har. Andra saker som kan vara till hjälp är att träna honom att känna sig trygg i sin bur även till vardags, ta gärna kontakt med hundtränare/hundpsykolog/etolog för att få hjälp med detta. Här finns en bra text om hur man kan gå tillväga, men om man inte är van kan det vara klokt att få hjälp av någon som kan sedan tidigare: http://cowgirlup.bloggagratis.se/2008/05/21/726581-artikeln-om-burlekar-fran-canis-i-fjol/ Med vänlig hälsning

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Adaptil Halsband Adaptil Hund

Fler frågor och svar om Adaptil Halsband

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever