Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Håravfall hund

Hej, Jag har en liten jackrussel som är 5 år. Hon fäller hår dagligen. Då jag badat henne håller det några timmar men sedan fäller hon ymnigt igen, men det växer ut lika fort igen. Hon har inga hudproblem heller.
Men däremot blir hon väldigt stressad vid höga ljud, tex dammsugare, gräsklippare, elvisp eller om man hackar nått med kniv i köket eller tappar nått i golvet. Hon hoppar högt av allt =(. Tror själv att håravfallet kan vara stressbetonat, men vet ej. Vad skall jag göra åt detta ? Mvh Gerd

Elin svarar

Hej Gerd De flesta Jack russel terriers fäller rätt rikligt året om, så det behöver absolut inte vara något fel på din hund. Men om du tror att det är stressrelaterat så kan du försöka träna henne på de ljud hon tycker är obehagliga. Det gör du tex genom att låta henne äta något riktigt gott ur en aktiveringsleksak samtidigt som du startar dammsugaren i ett annat rum. Om hon klarar att äta då så kan du starta dammsugaren lite närmare nästa dag. Om hon inte klarar att äta så får du stänga dörren emellan så ljudet blir lägre tex. Du skall inte heller uppmärksamma henne om hon blir rädd. Försök vara helt nonchalant. För eftersom det inte finns något att vara rädd för så ska du inte reagera, annars förstärker du hennes rädsla. Om hon försöker springa och gömma sig så ska du sätta på henne ett koppel och se till så hon inte kan det. Annars kommer hon tro att hon lyckades undkomma allt det läskiga genom att fly, vilket gör att nästa gång är hon helt säker på att hon måste fly likadant denna gång, annars kommer hon råka illa ut. Du kan också försöka med Adaptil halsband och doftavgivare. Det här hundens egna feromoner som verkar lugnande. Även ett preparat som heter Zylkene kan fungera. Det är mjölkproteiner som man ger hunden i kapslar vilket har samma lugnande effekt som diandet har. Hoppas detta var till hjälp!

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Adaptil Halsband Adaptil Hund

Fler frågor och svar om Adaptil Halsband

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever