Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Adaptil halsband

Hej!
Vår granne har huset har inte huset som året runt boende utan kommer oregelbundet dit.
Vi har stenmur som gränsar till dem och för några år sedan satte vi upp villastängsel som är 120cm högt, för att vara på den säkra sidan.
Nu är det så att för 2 år sedan hoppade hans hanhund över stenmuren och ställa sig och pissa in på vår tomt.
Därefter blev min ena hund mycket stressad så fort han kände att han hade kommit.
Nu har besvären ökat så mycket att han har både kissat inne och bajsat inne vid ett tillfälle. Tyvärr kan han inte heller vara ute i trädgården för han stressar upp sig så, han är även mycket stressad inomhus.
Jag har funderat på adaptil halsband. Finns det något mer man kan göra för honom?

Elin svarar

Hej! Det kan absolut vara idé att prova med Adaptil. Om grannens hund fortfarande hoppar in till er emellanåt så kan ni prova att prata med grannen alternativt göra ett ännu högre stängsel. Om ni gör nytt stängsel - sätt gärna plank eller plantera täta buskar framför stängslet så att er hund inte kommer åt att se andra hunden, det kan minska stressen. (Det kan också hjälpa att se till att er hund inte har möjlighet att se ut från huset och kan se den andra hunden genom att sätta upp något som hindrar sikten ut genom fönster eller glasdörrar som vetter åt det hållet). Om er hund även i andra sammanhang är orolig och nervös för andra hundar så kan det också vara idé att kontakta utbildad hundpsykolog/etolog/beteendevetare och få hjälp med träning som gör att er hund känner sig mer bekväm i närheten av andra hundar. Jag hoppas att detta kan vara till någon hjälp. Med vänlig hälsning

Taggar

Hund/Oro och rädsla Hund/Skötsel Hund/Trygghet Adaptil Halsband Adaptil Hund

Fler frågor och svar om Adaptil Halsband

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever