Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Allergi

Min hund har damm och kvalster allergi är det ok att ge lax.
Och på grund av att hon äter cortison så har hon orolig mage med diare och fiser mycket. Nu äter hon torrfoder tänkt byta till färskfoder. Vilket är bäst.
Eva

Anna svarar

Hej! Du måste diskutera din hunds foder med din egen veterinär, jag har för lite info om hur din hund utretts och behandlas för att ge ordentliga råd. Ofta kan det finnas komponenter av foderallergi tillsammans med exempelvis kvalsterallergi. Med tanke på att hon har orolig mage skulle man kunna misstänka det. Jag hade därför varit allmänt försiktig vad gäller foder. Huruvida färskfoder fungerar beror på vad hon ev är allergisk mot. Reagerar hon på någon komponent så märker du det. Du har rätt i tanken att färskfoder vore bra ur lagringssynvinkel för en kvalsterallergiker. Lax är en sådan sak som en del allergiker faktisk tål, många hundar är dessutom inte vana vid lax. Så prova och se och var beredd på ev ökade symtom. Alternativt så kan du ge hennes hydrolyserat allergifoder (exempelvis Royal Canin hypoallergenic eller Specific cdd-hy) eller ex Hills d/d som är gjort på ovanliga proteinkällor som en del allergiker fungerar på, speciellt om de främst reagerar mot saker i miljön. Burkmat kan vara bättre än torrfoder ur lagringssynvinkel (samma tanke som med färskfoder). Alternativt kan du köpa små torrfodersäckar och se till att hålla dem väl förslutna. Somliga fryser även fodret. Det kan vara bra att försöka bygga upp hudbarriären med hjälp av essentiella fettsyror och specialschampo+balsam. Exempevis Viacutan samt Dermallay Oatmeal schampo+balsamspray. Lycka till!

Taggar

Vom og Hundemat/Hundfoder Vom og Hundemat/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Färskfoder ACTIVE Helfoder med Lax Vom og Hundemat Hund

Fler frågor och svar om ACTIVE Helfoder med Lax

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever