Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Foder ge öroniflammation

Hej har en golden som är 9 år och för ca 1år sen så bytte vi foder , hade innan specific men gick sakta över till acana .
Men i början på sommaren fick hon öroninflammation och som inte vill ge sig , har varit hos vet och tagit prover och fått medicin surolan men är inte bra ännu efter 2 mån tvätt och medicin , läste på nätet att de kan vara foder som ger ev öroninflammation ! kan detta stämma ? tacksam för svar om vi skall byta tillbaka eller inte MVH Helen

Elin svarar

Hej Helen! Det är inte fodret i sig som ger öroninflammation, men man vet att ett vanligt symptom hos hundar med allergi är återkommande öroninflammationer. Hunden kan då vara allergisk mot något i fodret eller mot något i omgivningen (t ex kvalster). Om hunden är allergisk mot något i maten så är det oftast mot ett protein (t ex kycklingprotein, veteprotein, äggprotein osv), hunden är alltså inte allergisk mot allt protein, utan bara mot vissa sorter, och att hunden reagerar allergiskt mot ett foder behöver inte betyda att det är något fel på fodret eller att det är ett dåligt foder. Om ni upplever att öroninflammationen kom i samband med foderbytet så kan ni ju prova att byta tillbaka till ert gamla foder och se om er hund blir bra, om den inte blir det så skulle jag rekommendera att ni bokar tid till en veterinär som är duktig på hudproblem som kan hjälpa er att utreda öronproblemen vidare. Lycka till!

Taggar

Acana/Hundfoder Acana/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Acana Light & Fit Acana Hund

Fler frågor och svar om Acana Light & Fit

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever