Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Hunden släpper otroligt illaluktande gaser

Vi har gett den tvååriga blandrasen Lisa ( Shih Tzu / Pudel vikt 10,1 kg ), Acana Adult Small Breed i drygt 1½ år.
Hon äter med glädje men under de senaste halvåret luktar hennes gaser avskyvärt. En metallisk doft. Hon är dessutom lätt överviktig.
Vad är det i fodret som gör att gaserna luktar så?
Vi planerar att ge henne Light & Fit men det tycks vara i stort sett samma ingredienser i det som det foder hon får nu och då blir vi inte av med lukten.
Ett råd tas tacksamt emot.
MVH
Kaj

Elin svarar

Hej! Tyvärr kan jag inte svara på om det är något speciellt i fodret som gör att hon luktar så illa när hon fiser, en del hundar verkar fisa mer på vissa foder, medan andra inte gör det på samma foder. Om ni vill kan ni höra av er direkt till tillverkaren till Acana och höra om de har något speciellt råd, här är länk till deras kontaktsida: http://acana.se/kontakta-oss/ Annars kan det vara idé att prova en förpackning av light and fit, och om ni inte tycker att det fungerar så kan det vara idé att byta till foder från något annat märke. Möjligen kan det också vara idé att prova tillskott med snälla bakterier, det kan ibland hjälpa till att balansera en mage som kommit lite i obalans: fortiflora: https://vetzoo.se/veterinary-diets-canine-fortiflora pro soluble: https://vetzoo.se/pro-soluble Det kan också vara idé att fundera på om hon får något annat (förutom fodret, t ex godis, tuggben eller liknande) som har tillkommit sista halvåret och som skulle kunna påverka hennes mage. Med vänlig hälsning

Taggar

Acana/Hundfoder Acana/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Acana Adult Small Breed Acana Hund

Fler frågor och svar om Acana Adult Small Breed

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever