Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Torrfoder large breed samt innehåll

Hej,
Jag söker ett spannmålsfritt foder till en 11 månader Cane Corso tik som nu snart skall gå över till "adult foder" från "puppy foder".
Hon äter nu Orijen Giant Puppy men undrar nu om det finns Orijen foder till Giant/large breed? Jag finner inget och undrar hur viktigt det är att det är att hon äter just Giant/large breed? Vilket är i så fall att föredra? Vad skall jag tänka på?
Nu har Orijen fungerat väldigt bra och hoppades på att slippa leta nytt märke. Hittade ett vuxenfoder från Acana för large breed där det står; Fodret är även fritt från högt glykemiskt spannmål som ris och majs och innehåller specialskuren havre som låg glykemisk allergivänlig källa. När du läser innehållsförteckningen står det inget om havre...hur kommer det sig och vad stämmer?
Hoppas ni har möjlighet att svara mig på mina funderingar.

Tusen tack på förhand!
Med vänlig hälsning
Sofia

Elin svarar

Hej! Du måste inte ge vuxenfoder för storvuxna hundar, utan det går bra att ge "vanligt" vuxenfoder. Dvs om du är nöjd med Orijen och vill fortsätta med det så går det bra, välj det av vuxenfodrena som du tycker bäst om. Det som är fortsatt viktigt är att se till att din hund håller ett bra hull, dvs undvik övervikt. Vill du så kan du ge tillskott med t ex omega 3 (t ex fiskolja) och glukosamin, men man vet nog inte riktigt om eller hur stor effekt det har förebyggande. När det gäller innehållet i Acana large breed så är det nog tyvärr så att vi har missat att uppdatera (tack för att du uppmärksammade oss på det), det som gäller är det som tillverkaren anger i sin innehållsförteckning, och där ingår inte havre längre: http://acana.se/vara-produkter/acana-heritage/adult-large-breed/ Med vänlig hälsning

Taggar

Acana/Hundfoder Acana/Kattfoder Hund/Hundfoder Hund/Friskfoder Acana Adult Large Breed Acana Hund

Fler frågor och svar om Acana Adult Large Breed

Fri frakt
Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever