Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Min Cockers Öron .

Har en cocker tik som ofta får problem med framförallt det ena örat . Brunt/svart klegg som luktar på ett speciellt sätt . Klåda naturligtvis . Brukade förr ta öronrens och sen ett pulver jag fått av min mamma . Brukar lindra men efter några veckor , nån månad samma igen . Gör jag rätt ? Kan ni rekommendera nån annan produkt ? Haft epic öronrens och pulvret såg jag har ni med . . . . Mvh , Pella .

Elin svarar

Hej Pella! Jag tycker att du ska söka veterinär med din hund och be att de tittar i öronen och också tar ett prov (cytologi) från örat, så att man kan se vad det är som är problemet (för att kunna behandla så bra som möjligt så behöver man veta om det är mest svamp, bakterier eller om det bara är vax). Det är också bra att veta att återkommande öronproblem kan vara tecken på överkänslighet mot något födoämne eller mot något i omgivningen, ofta har hundar med allergi också andra problem (t ex att de slickar sig på tassarna, i ljumskarna, i rumpan eller har klåda någon annanstans), men ibland kan återkommande öroninflammationer vara enda symptomet. En del hundar behöver underhållas med öronrengöring med jämna mellanrum, jag brukar försöka välja öronrengöring baserat på om hunden har problem med svamp, bakterier eller vax. Jag är inte säker på att jag förstår vilket pulver du menar, jag kan inte hitta att vi har något pulver under våra öronprodukter? Jag brukar generellt rekommendera att man är lite försiktig med pulver eftersom en del pulver kan klumpa ihop sig och lägga sig som ett lock i öronen. Jag hoppas att detta var svar på din fråga och att du kommer fram till en bra lösning med din hunds öra, hör gärna av dig igen när du vet vad problemet är så försöker jag hjälpa dig vidare!

Elin

Elin Lindell

Taggar

TrizAural Specific Hund/Sköljvätskor Hund/Skötsel Hund Katt/Sköljvätskor Katt/Skötsel Katt