Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Lightfodret

Hej. Har en schnauzertik på dryga 8 år. Har bytt foder ngr gånger under hennes uppväxt. Men sen ca 3 år tillbaka, så äter hon Magnussons lightfoder. Hon gillar det bra. Men är alltid hungrig, ger bara 1 dl×2. Hon är lite rultig. Nu till min fråga. Är det spannmål i lightfoder? Har pratat med folk, som säger att dom inte kunnat ha Magnussons foder på grund av klåda. Min kliar sig lite....då o då. Men det syns inget på henne. Tack för svar. ????

Anna svarar

Hej! Om det är Meat & Biscuit Lighteller original lätta hon äter så motsvarar 2dl ca 80-90g foder per dygn lite beroende på vilket foder du ger. Men man kan aldrig följa doseringsguiden på påsen slaviskt utan den är bara en vägledning. Är hon rultig kan du minska mängden foder och istället ge lite riven vitkål/morötter som fungerar som bulkmedel och ger mättnadskänsla i magen. Dessutom påverkar motionen hullet väldigt mycket. Som du kan se på innehållsdeklarationen så innehåller dessa båda foder spannmål. Alla hundar kliar sig lite då och då, det är inte detsamma som klåda. Upplever du att din hund har klåda ska du i första hand låta en veterinär undersöka hunden innan du börjar byta foder. Att andras hundar inte fungerat på detta foder har ju inget med just din hund att göra utan har hon ätit det länge utan hudbesvär och fungerat bra i magen mm så finns det ingen anledning att plötsligt bli bekymrad över just spannmål till din hund. Meat & Biscuit Grain Free som du föreslagit själv tror jag inte är ett lämpligt alternativ för din hund eftersom hon lätt blir rund och detta foder är gjort för hundar med högre energibehov. Vill du testa ett annat foder så hade jag snarare isåfall testat exempelvis Science Plan Canine Mature Adult 7+ Mini Light eller Royal Canin Veterinary Diets Dog Satiety Weight Management Small. Hoppas mit svar var till hjälp!

Anna

Anna Olverling

Taggar

Mature Adult Light 7+ Small & Mini med Kyckling Hill’s Hund/Friskfoder Hund/Hundfoder Hund