Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Katt

Min katt har torkat klet i sina ögon som jag tar bort varje dag. Finns det någon produkt för detta? Vet ej om hon är irriterad i ögonen men hon sitter ofta och blundar även när hon borde vara pigg efter att ha sovit. Hon är 1 1/2 år och har haft detta hela tiden.

Anna svarar

Hej Linda! Det kan vara så att din katt har problem med en virusinfektion i ögonen som irriterar. Katten kan även ha besvär med tårfilmen, en ögonfrans som växer fel på insidan av ögonlocket mm. Det är inte normalt att katten vill sitta och blunda och jag tolkar det som ett tecken på obehag. Därför tycker jag att du ska börja med att låta din veterinär undersöka din katts ögon ordentligt. Om man uteslutit sjukliga besvär i ögonen kan du exempelvis torka ren ögonen med koksaltlösning från apoteket på en lite tuss bomull varje dag. Ibland kan det hjälpa att droppa i tårersättning som "smörjer" ogonen en eller några gånger om dagen. Exempel på detta är sentrix och zilkeye. Lycka till!

Anna

Anna Olverling

Taggar

Virbac Eye Cleanser/Ögonrengöring Virbac Hund/Sköljvätskor Hund/Skötsel Hund Katt/Sköljvätskor Katt/Skötsel Katt