Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Julius-K9 Powersele Svart

Julius-K9 Powersele är en mångfunktionell sele med fler användningsområden. Selen används bland annat av tjänstehundar, brukshundar eller till varadagsbruk på såväl promenader som joggingturen. Mer info

189 kr
Beställningsvara. Längre leveranstid kan förekomma. Leveransen skickas först när alla varor i ordern finns i lager.
  •   Gratis hemleverans över 500kr!
  •   Fria returer - 30 dagars öppet köp
  •   Leverans inom 1-4 vardagar

Egenskaper

Julius-K9 Powersele är en sele med många funktioner och för att användas för största möjliga säkerhet, passform och stabilitet. Julius K9 Powersele är tillverkat i kraftigt material med ett hundvänligt innerfoder som andas. Tack vara justerbara band runt både mage och bröst kan selen få bästa passform på hunden. På sidan av handtaget finns möjlighet att sätta på sidofickor (köpes separat), vips så har du gjort en ergonomisk klövjeväska av selen!

Plattan som sitter på hunden rygg är vadderad med impregnerat canvasmaterial på ovansidan, perfekt för alla aktiviteter. Innerfodret andas och är sytt med tryckfördelande sömmar. Den breda magremmen och bröstremmen är samma slittåliga material som säkerhetsbältet på bilar, båda dessa remmar är justerbara för bästa passform på just din hund.

Selen är försedd med ett bredd reflexband över boden och insydd reflextråd längst kanterna. På sidorna finns ett kardborre band så du enkelt kan fästa en självlysande logga (medföljer en med texten "Julius-K9"). För att göra selen personlig kan denna logga bytas, köpes separat. Inga problem att synas i mörket med andra ord!

Storleksanvisning

- Storlekarna Mini och Mini-Mini ser annorlunda ut än de större storlkarna. Istället för de breda refleremmarna på boden är det insydd reflextråd istället.
- Sidoväskorna till selen är ej kompatibla med storlekarna Mini och Mini-Mini.
- Bröstmått mäts runt hundens bröstkorg där den är som störst, bakom frambenen.
- Justera remmarna så stat det finns lite utrymme mellan selen och hundens rygg (på en stor hand bör du kunna få in din hand). - Du bör få in ca 2-4 fingrar (berornede på handen storlek) bakom armhålorna innan magremmen kommer för att selen inte ska skava på hundens armhålor.

Användning

  • En mångfunktionell selen med flera praktiska egenskapar och funktioner.
Storlek Bröstmått
XS (baby 1) 30 - 40 cm
XS-S (baby 2) 33 - 45 cm
S (mini-mini) 40 - 53 cm
M (mini) 51 - 67 cm
M-L (stl 0) 58 - 76 cm
L (stl 1) 66 - 85 cm
L-XL (stl 2) 71 - 96 cm
XL (stl 3) 82 - 118 cm

Storleksguide för halsband, kragar, täcken och västar

  1. Rygglängd, mäts från manken till svansroten. Det är viktigt att hunden står i grundställning med rak rygg. Tänk på att visa plagg inte är gjorda för att gå hela vägen ner till svansroten.
  2. Halsomkrets, mäts där halsen är som tjockast närmast bröstet.
  3. Bröstomkrets, mäts runt hundens bröstkorg där den är som bredast precis bakom frambenen.
  4. Midjemått, mät runt hudens midja där den är som smalast framför bakbenen.
  5. Frambenets längd, mät på insidan från bröstkorgen ner till fotleden.
  6. Bakbenets längd, mät längs bakbenets innerkant ner till hasorna.

Om du köper ett vanligt hundhalsband tänk på att du skall få in ca två fingrar mellan halsen och halsbandet för att det skall sitta bekvämt.

Om du köper en overall eller ett täcke tänk på att hunden måste ha lite extra utrymme. För små hundar lägg därför till ca 5 centimeter i bröstomkrets och ca 10 cm för större hundar för att plagget skall sitta skönt. Om hunden har tjock eller lång päls behövs ytterligare utrymme.

Frågor om Julius-K9 Powersele Svart

Recensioner

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever