Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Baggen Softbelt Race

Ett bredare hundförarbälte optimerat för skidåkning och jogging med hund. Bältet har ett inbyggt expander som tar hand om ev. ryck och skonar armar och axlar. Finns med två olika hårdheter, X1 och X2. Mer info

949 kr
  •   Gratis hemleverans över 500kr!
  •   Fria returer - 30 dagars öppet köp
  •   Leverans inom 1-4 vardagar

Egenskaper

Baggen Softbelt Race är bredare än de andra bälterna och ger därför bättre avlastning och stöd för ryggen. Levereras med benrämmar som gör att bältet bättre håller sig kvar på höfterna. Den färgade remmen som löper runt bältet är i reflex och finns i tre olika färger. Bandet gör det möjligt att fästa Baggens väskor på. Bätet har ett inbyggt expander som finns i två olika hårdheter, läs mer om det nedan för att hitta ett bälte som passar dig bäst.

Ditt koppel fästes enkelt i Baggenbältet och du får dina händer fria. Man kan enkelt fästa flera hundar i bältet dock bör man fästa båda hundarna i snabbfästet (som medföljer) eller med något av tillbehören, t.ex. Snabbfäste dubbel - Swivel. Ett annat alternativ är att använda ett tvillingkoppel som grenar längre ner för att slippa ha flera koppel som fäster i bätet.

Fakta Baggen Softbelt

Bälternas höjd är 9 cm som smalast (förutom bandet fram med själva spännet på magen vilket är 5 cm) och 15cm bredd bak på ryggen. Bältet är ställbart mellan ca 70 - 145 cm. Bältet bör sitta på höften för bästa funktion.

Med hjälp av snabbfästet som medföljer kan du fästa vilket koppel du vill, var sig du använder ditt vanliga promenadkoppel, ett flexikoppel eller spårlina. Snabbfästet fungerar även som "panikutlösare" om du t.ex. snabbt behöver ta dig loss i skidspåret.

Vad betyder X1 och X2?

X1 och X2 är betäckningarna på de olika hårdheterna i Baggens midjebälten, dessa kan enkelt bytas ut och går att köpa separat.

X1= Enkel expander = mjuk dämpning. En mjukare dämpning som passar små eller medelstora hundar, ca 18-20kg. Rekommenderas även till större hundar om man själv är liten och inte har så mycket styrka/vikt att sätta emot en hund som drar.

X2= Dubbel expander = hård dämpning. Hårdare dämpning för större hundar över 20kg eller hundar som drar väldigt mycket. Ger bättre kontroll över hundar som drar mycket. Detta fungerar bäst om man själv har lite vikt/styrka att sätta emot.

Användning

  • Hundförarbälte/midjebälte.

Recensioner

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever