Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Ambassadör pavlina & seykal (@pshundar)

Pavlina & Seykal står bakom instagramkontot @pshundar tillsammans ett gäng glada Malamuter, Border Collies och en Flatcoated Retriever. Många hundar - mycket träning kan man sammanfatta det som. Vi har intervjuat Pavlina och Seykal för att inspireras av alla dessa hundar.

- Vad har ni för raser? Alaskan Malamute, Border Collie & Flatcoated Retriever

- Vad heter era hundar? Alaskan Malamuter: Qilaq, Niqo, Qase & Peaq. Border Collies: Fly, Snooze, Fox, Keep, Diesel & Vinna. Flatcoated Retriever: Whisky. Sedan har vi även tre hundar som bor hos andra, Alaskan Malmutetiken Sally, Border Collies Fae & Oz.

- Vad heter ni/hundarna på instagram? @PShundar

- Vad är det bästa med VetZoo? De extremt snabba leveranstiderna enda till dörren.

- Sysslar ni och dina hundar med någon sport/träning/tävling? Varför började ni med detta? Ett kort tips vad man bör tänka på om man vill börja med denna sport/varför denna sport är rolig att utöva? Tävlingslydnad, fårvallning och barmarksdrag framförallt, vi har släde men tyvärr är säsongen oftast alldeles för kort här i Stockholm. Tävlingslydnad kan alla hundar tränas i, det är roligt, mycket detaljtänk och man kan utöva det flesta momenten överallt utan några direkta förberedelser. Fårvallning behöver man en bra avlad vallhund för att djurhanteringen ska bli bra, man behöver en eller flera riktigt bra instruktörer och mentorer. Barmarksdrag kan också utövas av alla, det krävs en försiktig start och beroende på hundens storlek och styrka kan man behöva olika hjälpmedel, cykel eller kickbike.

- Vad äter era hundar för foder? Acana & Mush

- Ger ni något kosttillskott? Om ja, varför? Vi ger kosttillskott i perioder beroende på vad vi gör. De hundarna som äter regelbundet kosttillskott är Fly, hon får Zentonil för sin lever och Qilaq som får Nutrolin för sin hud.

- Vad är era hundars favortigodis? FourFriends Dog Chicken Cube

- Vad är era hundars favoritleksak? Kong Squiggles

- Kan hunden/hundarna några roliga konster? Vad är det roligaste den kan? Qilaq är vår största clown, han kan många olika konster och ett tag försökte vi lära honom att göra kullerbytta, vi kom bara halvvägs. Pussa och krama varandra kan dom, snurra, gå slalom mellan benen.

- Tre tips till hundägare? Med mycket enkla medel kan du göra er promenad väldigt mycket roligare och intressantare. Ta med lite godis och en leksak, guida hunden upp på stenar och stockar samt belöna med godis och/eller lek. Lägg ett litet godisspår så hunden får använda sin nos eller peta in godisar i stammen på ett träd så får hunden söka efter sina godisbitar.

Kika in på @pshundar för massa söta hundbilder!

Läs vidare

Sommar, sol och hund i bil

Nu börjas det igen, solen och värmen och hundar som lämnas i bilar. Varje år dör hundar av värmeslag eftersom bilar under sommaren snabbt kommer upp i farlig hetta. Hundar kan dessutom inte svettas speciellt effektivt, så bilen blir lätt en dödsfälla.

Läs mer

Back on track- för ett friskare hundliv

Back on Track tillverkar produkter för ett bättre välbefinnande hos både hund, häst och människa. På VetZoo.se finner ni främst produkter till hund, så som täcken, filtar och nyponpulver. Nyponpulvret och filtarna kan med fördel även användas av människa.

Läs mer

Så här tar du bort en fästing!

Med hjälp av kontorshunden Frodo visar vi här hur man tar bort en fästing på bästa sätt, för att minska risk för smitta och infektion

Läs mer

Ambassadör- linda lindquist (@emzyhusky)

Vi på VetZoo är stolta över att ha våra ambassadörer som representanter för vårt varumärke, främst på instagram men även på de största draghundstävlingarna. Våra ambassadörer sitter på mycket kunskap vad gäller fota hundar, dragträning med hund, agility, vallning mm och detta vill vi självklart dela med oss av och har därför intervjuat varje ambassadör. Här presenterar vi Linda Lindquist som står bakom instagramkontot @emzyhusky tillsammans med hennes sex hundar!

Läs mer

Jogga med din hund!

Att jogga med sin hund är ett bra sätt att motionera själv samtidigt som hunden får sin dagliga motion. Alla hundar kan följa med och jogga och med rätt träning kommer du snabbt ha en ny löparkompis! Det viktigaste är bara att man tränar steg för steg och inte börjar för hårt. Anpassa hastigheten och längden efter hundens ras, ålder, storlek och eventuella sjukdomar. I denna artikel går vi igenom grunderna till en lyckad löpträning tillsammans med din hund!

Läs mer

Så här mäter du din hund!

Mine på VetZoo agerar här modell och visar hur du hittar rätt storlek på halsband, sele och täcke!

Läs mer

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever