Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Ambassadör- linda lindquist (@emzyhusky)

Vi på VetZoo är stolta över att ha ambassadörer som representanter för vårt varumärke, främst på instagram men även på de största draghundstävlingarna. Våra ambassadörer sitter på mycket kunskap vad gäller fota hundar, dragträning med hund, agility, vallning mm och detta vill vi självklart dela med oss av och har därför intervjuat varje ambassadör. Först ut är Linda Lindquist som står bakom instagramkontot @emzyhusky tillsammans med hennes sex hundar!

- Vad har du för raser? 6 st renrasiga Siberian Huskies 2 st Scandinavian hound (vorsteh, pointer, greyhound och husky)

- Vad heter dina hundar? Zero, Light, Mythra, Albin, Vodka, Hammer, Edda och Jojo

- Vad heter du/hundarna på instagram? @Emzyhusky

- Vad är det bästa med VetZoo? Snabb och smidig leverans direkt till dörren. Men några hundar så blir det mycket mat man annars måste åka till butik och köpa. Otroligt bra kundservice.

- Sysslar du och din hund/hundar med någon sport/träning/tävling? Varför började ni med detta? Ett kort tips vad man bör tänka på om man vill börja med denna sport/varför denna sport är rolig att utöva? Vi håller på med drag både barmark och vinter. Barmarken springer jag med en hund eller cyklar med en och på vintern kör vi längre sträckor med släde. En tävling är ca 160 km. Drag kan alla börja med och det är en bra och rolig träningsform som man gör tillsammans med sin hund. Vill man börja med drag så kolla runt på olika forum eller Facebook eller fråga någon som håller på, folk inom drag är väldigt glada att dela med sig av sina erfarenheter. Jag älskar draget för att det ger sådan glädje att se hundarna dra och göra det dom älskar.

- Vad äter dina hundar för foder? Robur Performance och Procept

- Ger du något kosttillskott? Om ja, varför? Jag använder Aptus Sport X Pulver och Pro Sport Pasta för att få i mina hundar snabb energi samt att dom älskar det.

- Vad är dia hundars favortigodis? ALLT som går att tugga på. Men de man verkligen får passa fingrarna är när man ger FourFriends dog Duck strip.

- Vad är dina hundars favoritleksak? Mina leker inte med leksaker då de tror att det är mat. Zero är den ända som har leksak och då är det Kong Braidz Giraffe som gäller alla dagar i veckan. Han älskar dom och sover med dom, slickar ömt och bär försiktigt på dom. Tills någon annan hund hittar den och sliter den i stycken. Då ser han så ledsen ut när han bär omkring på skinnet och de små delar som är kvar.

- Kan hundarna några roliga konster? Vad är det roligaste den kan? Jag är glad om mina sköter sig någorlunda när man går med dom i koppel.. Jag har ju arbetande hundar så tyvärr kan de inga konster. Zero ylar när man säger "I Love You" han är också en underbar hund som markerar innan jag får mina astmaanfall. Så på det viset är han guld värd.

- Tips till hundägare? Aktivera din hund, en understimulerad hund är och blir en jobbig hund. Ha roligt tillsammans och utmana er själva tillsammans, det är då ni utvecklas.

- Övrigt! Vi är super nöjda och glada att ha Vetzoo hos oss som stöttar oss i vår träning och tävling. Ibland går det inte alltid som man tänkt sig, men man måste komma ihåg att det är djur vi arbetar och lever med.

Stort Lycka till önskar vi Linda och hundarna på deras kommande tävlingar, både barmark och vinter! :)

Läs vidare

Sommar, sol och hund i bil

Nu börjas det igen, solen och värmen och hundar som lämnas i bilar. Varje år dör hundar av värmeslag eftersom bilar under sommaren snabbt kommer upp i farlig hetta. Hundar kan dessutom inte svettas speciellt effektivt, så bilen blir lätt en dödsfälla.

Läs mer

Back on track- för ett friskare hundliv

Back on Track tillverkar produkter för ett bättre välbefinnande hos både hund, häst och människa. På VetZoo.se finner ni främst produkter till hund, så som täcken, filtar och nyponpulver. Nyponpulvret och filtarna kan med fördel även användas av människa.

Läs mer

Så här tar du bort en fästing!

Med hjälp av kontorshunden Frodo visar vi här hur man tar bort en fästing på bästa sätt, för att minska risk för smitta och infektion

Läs mer

Ambassadör pavlina & seykal (@pshundar)

Pavlina & Seykal står bakom instagramkontot @pshundar tillsammans ett gäng glada Malamuter, Border Collies och en Flatcoated Retriever. Många hundar - mycket träning kan man sammanfatta det som. Vi har intervjuat Pavlina och Seykal för att inspireras av alla dessa hundar.

Läs mer

Jogga med din hund!

Att jogga med sin hund är ett bra sätt att motionera själv samtidigt som hunden får sin dagliga motion. Alla hundar kan följa med och jogga och med rätt träning kommer du snabbt ha en ny löparkompis! Det viktigaste är bara att man tränar steg för steg och inte börjar för hårt. Anpassa hastigheten och längden efter hundens ras, ålder, storlek och eventuella sjukdomar. I denna artikel går vi igenom grunderna till en lyckad löpträning tillsammans med din hund!

Läs mer

Så här mäter du din hund!

Mine på VetZoo agerar här modell och visar hur du hittar rätt storlek på halsband, sele och täcke!

Läs mer

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever