Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Alltid Lös I Magen.

Hej! Har 2 Ridgebackar, en på 8 år och en på 3 år. Hanhundar. Den yngre har alltid varit lite lös i magen men å andra sidan äter han alltid allt han kommer åt från maskrosblommor, plommon till sockerbetor när sådant finns. Jag vill ha ett bra foder som passar båda.

Anna svarar

Hej! Det är inte alltid du lyckas hitta ett foder som passar båda hundarna. Men ofta kan man hitta ett foder som fungerar ok för båda. A och O är att du försöker undvika att hunden med känslig mage äter olämpliga saker som får magen ur spel. Ge veterinär skonkost för magen i små portioner tills dess att magen återhämtat sig efter en magepisod. Om problemen är återkommande hade jag provat ett foder gjort för känsliga magar. Exempelvis Royal Canin Maxi sensible, Science Plan sensitive stomach, ProPlan Adult sensitive digestion lamb & rice, Eukanuba Sensitive digestion eller vuxenfoder från James Wellbeloved. Ofta är exempelvis lamm och ris snällt mot magen. Om du trots detta har fortsatta magbesvär är mitt råd att kontakta veterinär för en utredning. Det finns hundar som måste äta veterinär specialdiet gjord för magen eller foderallergier etc för att hålla magen i schack. Vid magtarmsjukdom kan dessutom annan behandling behövas. Lycka till!

Anna

Anna Olverling

Taggar

Royal Canin Maxi Digestive Care Royal Canin Hund/Friskfoder Hund/Hundfoder Hund