Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Äldre Hund Med Känslig Magw

Hej! Min hund är äldre och har haft problem med magsår, om färskfoder är lämpligt för henne, vilka sorter är mest lättsmälta isf?

Anna svarar

Hej! Huruvida färskfoder kommer vara bra för din hund beror lite på vad besvären har orsakats av. Vilka foder har du provat och hur har din hund utretts hos veterinär? Ofta brukar man välja ett magtarmfoder eller ett speciellt hydrolyserat allergifoder till hundar med känslig mage. Exempelvis finns sådana veterinärfoder från Royal Canin, Specific, ProPlan och Hills. Vissa hundar med magbesvär fungerar dock utmärkt på andra typer av foder, inkl färskfoder. Jag hade nog isåfall först provat ett sådant foder som var baserat på exempelvis lamm eller viltkött i första hand, såvida hon inte provat lamm tidigare. Sen kan du successivt prova att bredda vad hon eventuellt klarar av att hantera. Fettrika och proteinrika foder kan vara tuffare för magen så undvik gärna dem åtminstone initialt. James wellbeloveds foder är ofta relativt väl tolererade av hundar med känslig mage. De finns i olika varianter, inkl spannmålsfria. dock ej som färskfoder. För vissa hundar med kroniska magbesvär kan det hjälpa med tillskott av bra bakterieflora för magen. Fortiflora och Entero-chronic är exempel på två typer av sådana tillskott. Lycka till!

Anna

Anna Olverling

Taggar

Entero-Chronic VetNutra Hund/Kosttillskott Hund Reptil/Kosttillskott Reptil