Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Åka Bil

Vår shitzu/lasapso har börjat med pipa varenda gång vi svänger med bilen och ligger och flåsar i husbilen. I person bilen står hon upp hela tiden. Tror du att MaxRelax skulle passa?

Anna svarar

Hej! Om du upplever det som regelrätt åksjuka så är det viktigt att försöka se till att hunden har bra underlag/balans i bilen och helst har lite utsikt. Man kan ge åksjuketabletter, Postafen (apoteket), även till hundar. Doseringen till just din hund kan du få genom att ringa din egen veterinär. Om du snarare upplever det som oro/rädsla/stress vid bilresa så kan olika lugnande tillskott fungera. Jag brukar främst använda Adaptil sprayen eller halsbandet och eventuellt i kombination med Zylkene. MaxRelax ska också fungera rogivande, men via andra mekanismer än Zylkene. Jag har faktiskt inte byggt upp samma erfarenhet av MaxRelax som av Zylkene vid den typen av situationer som bilresor så jag vågar inte uttala mig om effekten där. Jag tror dock att som med så mycket annat när det kommer till olika kosttillskott så kan effekten variera från individ till individ. MaxRelax är därför ett tänkbart alternativ att testa vid bilresor, dock ska det nog ges kontinuerligt under en period upp till resan - precis som Zylkene bör. Adaptilen har en mer direkt "här och nu" effekt. Men dessa två (Zylkene och MaxRelax) kan säkert båda fungera som komplement till Adaptilen. Hoppas mitt svar var till hjälp!

Anna

Anna Olverling

Taggar

Adaptil Halsband Adaptil Hund/Trygghet Hund/Skötsel Hund Hund/Bil och båt Hund/Utrustning