Artiklar

Artiklar

Roligare tillsammans - Trots allergi mot hund eller katt

Älskar du ditt djur och kan inte tänka dig ett liv utan den, men plågas hårt av allergi? Drömmer du om att skaffa djur men överväger på grund av din allergi? Eller kan hunden och katten inte följa med på middagar och aktiviteter för att någon i släkten eller någon vän är allergisk? Upp till 10% av Sveriges befolkning kan inte ha hund eller katt på grund av allergi. Allergenius är ett nytt special schampo och balsam som minskar allergener hos djuren vilket i sin tur gör dem mer allergivänliga. Nu kan även den som är allergisk umgås med djur eller kanske till och med uppfylla sin dröm om att skaffa djur!

 

Vad orsaker allergin?

Allergiska personer reagerar mot något som kallas allergen. Detta är ett naturligt förekommande protein hos ALLA djur, och orsakar allergier hos känsliga personer. Allergen läcker ut från hundens mjäll eller fjäll samt kan förekomma i urin och saliv som fastnar i huden. Alla dessa allergener är luftburna och orsaker allergier när det kommer in i kroppen via luftvägarna.

 

 

Tvätta bort allergin med Allergenius®.

Med rätt produkter kan man tvätta bort allergen hos djuren och på så sätt minska deras spridning i luften. Varsam rengöring med milda och vårdande produkter minskar mängden mjäll och fjäll i pälsen. Med hjälp av lång forskning av allergen och allergiska personer har Medi-Tech lyckats tillverka en serie av parfymfria och vårdande produkter som vid användning minskar mängden mjäll och därmed mängden allergen. Dessa produkter går under namnet Allergenius®.

 

 

Hur fungerar Allergenius® Specialschampo?

Allergenius Schampo har två mekanismer: 1. Allergenius Specialschampo tvättar på ett mild och effektivt sätt bort allergen och andra hudirriterande ämnen som finns i hundens ytskikt. 2. Schampot innehåller hudvårdande ämnen som minskar huditrritation, skyddar mot svamp samt stärker djurets hudbarriär vilket minskar utsöndringen av allergen.

 

 

Så använder du Allergenius® specialschampo.

 

1. Tvätta bort så mycket smuts och partiklar som möjligt från huden innan du schamponerar djuret.

2. Massera in schampot ordentligt i huden och pälsen.

3. Skölj ut schampot med vatten. Då schampot innehåller hudvårdande och milda ämnen behöver du inte skölja ut allt schampoo. Du kan väl lämna kvar lite i pälsen.

 

Komplettera med Allergenius® Specialbalsam

Förekomsten av allergen minskar med upp till 90% genom att tvätta pälsdjuren regelbundet med Specialschampot. För att förstärka effekten eller då du behöver stärka djurets hudbarriär lite extra, kan du komplettera med Allergenius Specialbalsam. Balsamet fungerar på hundar men är ännu inte testat på katter.

 

Balsamet är ett så kallat leave-in balsam vilket betyder att det inte ska sköljas ur. Det används efter schamponering eller mellan gångera för att ge ett extra skydd. Du kan välja mellan spraybalsam eller mousse. Spray passar hundar med tjock päls eller större hundar och mousse lämpar sig till mindre hundar eller hundar som inte gillar att bli sprayade.

[[allergenius-special-shampoo-hund]] [[allergenius-special-shampoo-katt]] [[allergenius-specialbalsam]] [[allergenius-specialbalsam-mousse]]