Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Virbac Vet Aquadent

Vet Aquadent är en lösning som hälls i hundens eller kattens dricksvatten för att motverka plackbildning och dålig andedräkt. Varje gång djuret dricker rengörs munhålan och andedräkten förbättras. Dålig andedräkt beror oftast på att djuret har tandsten som innehåller bakterier. Mer info

149 kr
  •   Gratis hemleverans över 500kr!
  •   Fria returer - 30 dagars öppet köp
  •   Leverans inom 1-4 vardagar

Egenskaper

Trots att de flesta djurägare idag känner till vikten av att upprätthålla en god munhygien även hos våra sällskapsdjur, är det många hundar och katter som har illaluktande andedräkt. Ofta beror den illaluktande andedräkten på att djuret har tandsten som innehåller bakterier.

Då hunden eller katten äter fastnar foderrester på tändernas yta, dessa foderrester ger näring åt den normala bakteriefloran i munhålan. Bakterier och foderrester bildar plack på tandytan. Om placken inte avlägsnas, kan det ge upphos till tandsten, som retar tandköttet och orsakar tandköttsinflammation. Långvarig tandköttsinflammation kan orsaka skador på tandens infästning och leda till tandlossning. Tandlossning kan motverkas genom att upprätthålla en god munhygien.

Vet Aquadent innehåller två aktiva substanser, xylitol och klorhexidin. Xylitol hjälper till att motverka uppkomsten av plack och tandsten. Klorhexidin hjälper till att minska tillväxthastigheten hos bakterier i munhålan och bidrar till att motverka plackbildning. Vet Aquadent bidrar till att, i kombination med andra munhygienförbättrande åtgärder som tandborstning, tandtuggpinnar etc ge en bättre munhygien.

Användning

  • Motverkar och förebygger uppkomsten av plack och tandsten
  • Motverkar och förebygger illaluktande andedräkt
  • Smaklig lösning som är enkel att använda

Bruksanvisning

Lösningen tillsätts till hundens eller kattens dricksvatten.
Långsam tillvänjning rekommenderas.
Börja med startdosen 2,5 ml/ 0,5 l vatten för att under de första 2 veckorna för att sedan öka dosen till 10 ml/ 0,5 l vatten.

Frågor om Virbac Vet Aquadent

Recensioner

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever