Vi använder cookies.

010-206 78 80
Gratis hemleverans över 500kr!

Svenska Djurapoteket Vätskeersättning

Svenska Djurapoteket Vätskeersättning är utvecklad för att ge din hund eller katt snabb näring och de viktigaste elektrolyterna som behövs för återhämtning vid ex akut diarré, måttlig uttorkning eller för återhämtning vid hårt arbete för aktiva hundar. Mer info

199 kr
  •   Gratis hemleverans över 500kr!
  •   Fria returer - 30 dagars öppet köp
  •   Leverans inom 1-4 vardagar

Egenskaper

Vätskeersättningen är ett pulver med snabb näring från glukos och maltodextrin plus alla de viktiga elektrolyterna i form av natrium, kalium, kalcium, magnesium och zink. Vätskeersättningen ska användas för att djuret ska kunna återhämta sig i samband vid hårt arbete, akut diarré och måttlig uttorkning vid t.ex. varmt väder Vätskeersättningen är utvecklat för att kompensera den vätske- och elektrolytförlust som kan uppstå hos både hund och katt. Glukos och maltodextrin ger snabb energi och elektrolyterna för att återställa balansen av mineraler i kroppen.

Vid diarré förloras stora mängder vätska ur kroppen. Om inte vätskan ersätts är det risk att djuret torkar ur. Hårt arbetande hundar kan med fördel ges vätskeersättning för att snabbt få tillbaka energi och därmed en snabbare återhämtning vid t.ex. jakt och tävling. Färdigblandad vätskeersättning ser ut som vanligt vatten och har ingen speciell smak, vilket gör att hund och katt dricker vätskeersättningen självmant.

Viktigt att tänka på:

Om djuret inte blir bättre eller om tillståndet försämras skall veterinär kontaktas

Användning

  • Vätskeersättning till hund och katt

Dosering (1 dosmått är ca 10 g)

  • Katt och liten hund upp till 10 kg: 1 dosmått
  • Hund 10-20 kg: 2 dosmått
  • Hund 20-30 kg: 3 dosmått
  • Hund 30-40 kg: 4 dosmått
Blanda 1 dosmått (10 g) med 0,5 liter vatten, Blanda 2 dosmått (20g) med 1 liter vatten osv. Ge hunden eller katten fri tillgång att dricka. Om djuret inte dricker frivilligt kan man använda en plastspruta för att ge ersättningen i mungipan, lite i taget. Se till att djuret sväljer mellan de små doserna. Det går också att strö på maten men var noga med att ha på rikligt med vatten. Färdigblandad lösning bör förbrukas inom ett dygn.

Näringsdeklaration

Glukos 4,9 g
Maltodextrin 3,3 g
Kalium 200 mg
Natrium 160 mg
Kalcium 120 mg
Magnesium 60 mg
Zink 2 mg
Klorid 330 mg

Recensioner

Besök VetZoo på sociala medier!

VetZoo.se drivs av VetZoo AB

Vårt organisationsnummer är 556811-1800 och vi grundades den vackra våren 2010

We U 4-ever