Vi använder cookies för att spara din kundvagn, val och inställningar på sajten. Genom att fortsätta godkänner du detta.  Mer information
Jag accepterar cookies

Foder Till Dalmatiner.

Hej! Jag har en 7månaders dalmatiner tik och försöker lära mig mer om foder specifikt med dalmatinerns njurfunktion. Till tidigare hund (Labrador) har jag gett Acana och tycker det har varit ett bra foder. Nu har till dalmatinervalpen gett Carrier Junior som uppfödaren först skickade med. Jag tycker dock att hon är ganska pruttig och släpper mycket illaluktande fisar. Därför funderar på vad jag kan ge istället när det börjar bli dags att övergå till vuxenfoder. Återförsäljaren i närmsta foderbutiken rekommenderade Brit Care puppy Lamb and rice för några veckor sedan och vi fick en provpåse som valpen åt med god aptit. Men hur ska man tänka med purinhalten? Jag har hört att kyckling och lamm har en lägre halt än fläsk och nöt. Är foder med fisk bättre? Typ Orijen eller Acana? Eller funkar Brit Care? Eller ska jag köra på Carrier Kyckling och ris/Lam och ris som ju har lägre proteinhalt och hoppas hon inte blir gasig av det? Det finns så mycket foder och jag tycker det är svårt att hitta fakta om just Dalmatinernas njurfunktion.

Ella svarar

Hejsan! När det kommer till ett sådant specifikt kriterium som just Dalmatiners njurfunktion så vågar jag inte riktigt komma med rekommendationer utan skulle rekommendera dig att kolla med veterinären vad som kan passa just din hund bäst. Både Acana, Orijen, Carrier och Brit Care har bra foder rent generellt, men jag vågar inte lova dig precis vad som passar din hund bäst. Lycka till!

Ella

Ella Permér

Taggar

Brit Care Puppy Lamb & Rice Brit Care Hund/Friskfoder Hund/Hundfoder Hund